STRAVIČAN SNIMAK IZ HRVATSKE! Granična policija brutalno palicama mlati migrante, REAGOVALA I EVROPSKA UNIJA! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

07.10.2021

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija se oglasila nedugo nakon objave skandaloznog snimka na kom se vidi kako se hrvatski granični policajci iživljavaju nad nesrećnim azilantima, a postoje još stravičnija svedočenja.

Foto:  

Republika

Foto: Printskrin

 

 

Stravičan snimak kako hrvatski granični policajci palicama biju migrante koji preko Balkana i dalje pokušavaju da se domognu teritorije Evropske unije (EU), objavila je televizija RTL, što je zgrozilo čitav region, ali i Evropu, pa je zbog svega reagovala i Evropska komisina na čelu sa Ursulom fon der Lajen. 

Zvaničnici tog tela saopštili su da se radi o nezakonitim postupcima, kakvi su uočeni i na granicama Turske i Grčke, pri čemu su, kako je naglašeno, posebno brutalni i sramni u Hrvatskoj. Naređena je hitna istraga

 

 

 

Poverenica Evropske komisije za unutrašnje poslove Ilva Johanson rekla je da ima naznaka o nekoj vrsti orkestriranog nasilja, ali i o zloupotrebi evropskih sredstava.

- Neki od tih izveštaja su šokantni. Izuzetno sam zabrinuta zbog toga i čini mi se da ima naznaka o nekoj vrsti orkestriranog nasilja. Naravno da se mora sprovesti temeljna istraga - izjavila je Johansonova, prenela je Hina.

Kako je najavila, večeras će se u Luksemburgu o tome razgovarati s grčkim ministrom za migracije i azil Notisom Mitarahijem i hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem.

- Ti izveštaji su vrlo štetni za našu reputaciju. Potpuno je neprihvatljivo ako su ljudi izloženi nasilju i ako je bilo zloupotrebe evropskih fondova. Stoga se o tome mora sprovesti istraga - navela je ona, ali i priznala da Evropska komisija nema dovoljno alata ni ovlašćenja u tim pitanjima, jer su spoljne granice u nadležnosti država članica, prenosi Sputnjik. 

Inače, nasilje nad migrantima u hrvatskoj dronovima su snimili i pojedini nemački i francuski, ali i hrvatski mediji.

- Kad zateknemo migrante u šumi ili negde drugo, oni obično od straha legnu na zemlju - rekao je za nemački ARD neimenovani član granične policije, prenosi Indeks.

Kako je otkrio, policajci zatim hodaju pored njih i tuku ih palicama po nogama.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je u četvrtak da je već pokrenuta istraga.

- Stručni tim danas je već na terenu i ima zadatak da utvrdi šta se dogodilo, ko je u tome učestvovao i gde se dogodilo... - izjavio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading