PUTIN MI JE UBIO ŽENU, A MENE JE MUČIO! Čečen koji je klao Ruse tokom rata na istoku Ukrajine i pokušao da usmrti šefa Kremlja 2012. izneo NEVEROVATNE OPTUŽBE!

Autor: Republika

Svet

07.10.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čečen Adam Osmajev (40), koji je ubijao Ruse na istoku Ukrajine tokom bratoubilačkog rata, izneo je skandalozne optužbe na račun ruskog predsednika Vladimira Putina kog je pokušao da ubije 2012. godine.

Foto: Printscreen

Amina Okujeva je poginula 2016, dok je Adam Osmajev preživeo  

Čečen Adam Osmajev (40), koji je tokom rata na istoku Ukrajine u Donjecku ratovao na strani Kijeva u ubijao proruske borce, ostrvio se na šefa Kremlja Vladimira Putina baš danas kada on proslavlja 69. rođendan, ispričavši u intervjuu za britanske medije da je lično šef Kremlja odgovoran za smrt njegove žene Amine Okujeve. 

Osmajev potiče iz bogate čečenske porodice i školovan je u Britaniji, a tvrdi da je triput bio meta pokušaja atentata. To se jednom dogodilo 2017. u Kijevu, kada je stradala Amina, dok je on teško ranjen. S druge strane, Kremlj je njega optužio da je pokušao da ubije Putina 2012.  

Nakon toga su se on i Amina pridružili ukrajinskim snagama i na istoku te zemlje ubijali proruske vojnike. Tvrdili su da je Rusija otela od Ukrajine poluostrvo Krim 2014, nakon čega je na tom prostoru i izbio bratoubilački rat. Amina je bila snajperista i zauzimala je visoku funkciju u paravojnim formacijama. 

Foto: Printscreen

Amina i Adam na ratištu u Ukrajini borili su se rame uz rame 

- Amina nije bila obična žena, bila je ratnica. Bila je borac... nikad nisam upoznao nijednu osobu kao što je ona - istakao je Adam za San. 

Kako je naglasio, nakon rata u Ukrajini, bili su prinuđeni da se kriju i neprestano su strepeli za život. 

- Znao sam da smo na meti Putinovih ljudi, ali smo pokušali da živimo normalno jer smo znali da i ako umremo tako, umrećemo za plemeniti cilj - dodao je on i poručio kako je siguran da je danas pri samom vrhu Putinove liste za odstrel. 

- Oprezan sam kada je u pitanju bilo koji sastanak. Za mene je posebna akcija kad idem na sud. Tada me prati i čuva veliki broj ljudi. Ali iako imam poverenje u njih, svuda i uvek proveravam hranu koju jedem - otkrio je Adam koji je 2012. uhapšen nakon što ga je Kremlj optužio da je pokušao da ubije Putina, tadašnjeg ruskog premijera. 

Međutim, Osmajev je to negirao i tvrdio da mu smeštaju ruski špijuni koji su ga iskoristili da opravdaju pad Čečenije. Kako je ispričao, prisećajući se događaja od pre 10 godina, ruski specijalci su mu upali u apartman u Odesi, tukli ga i, kako je ispričao, mučili ga do iznemoglosti.  

- Tada sam još imao rane iz borbi koje su bolele i nisu zarasle, što su oni iskoristili da me dodatno muče. I danas se nisam oporavio od tog dana - naveo je Adam i istakao kako su mu tom prilikom puštali snimak na kom se vidi Putin na događaju na kom je on planirao da ga raznese bombom.  

- Kada vas neko tako bije u glavi vam je samo da želite da što pre prestane. U situaciji ste u kojoj možete da kažete šta god žele, samo da bol prestane - dodao je on, međutim, nije obrazložio zbog čega su ga ruski agenti poštedeli i nisu ga ubili kad su već imali priliku. 

Inače, Osmajev i danas predvodi antiruski Dudajev bataljon u Ukrajini i radi za obaveštajnu službu te zemlje. 

- Mislim da smo na pravoj strani. Ukrajina nikog nije napala, samo se brani - istakao je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nada

08.10.2021 07:31

Ratovao je.Pokušao da ubije legitimnog predsednika jedne moćne države, i očekivao je valjda "medalju"Dobili ste po zasluzi,oboje

Odgovori 19 4
Milan

08.10.2021 12:44

Ko se mača laća, od mača će da strada.

Odgovori 14 3