Najveća supersila SPREMA NAJGORI SCENARIO!

Autor: Republika

Svet

13.12.2017

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je ove godine Kim Džong Un ubrzao razvoj nuklearnog oružja i interkontinentalnih balističkih projektila, a Donald Tramp pojačao pritisak (i sankcije) na Severnu Koreju, tenzije na Korejskom poluostrvu porasle su do nivoa kakav se ne pamti godinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naime, dok Tramp i Kim Džong Un izmenjuju uvrede neprilične nivou državnika, Severna Koreja i SAD sa svojim saveznicima Južnom Korejom i Japanom sve češće provode ili nova testiranja projektila ili masovne vojne vežbe s ciljem zastrašivanja i slanja poruke drugoj strani.

Stvari su dodatno eskalirale krajem novembra pošto je Pjongjang naizgled uspešno testirao novi balistički projektil Hwasong 15, koji prema njihovim tvrdnjama, ali i analizama stranih stručnjaka, može da dobaci do bilo kojeg kontinentalnog delao SAD. Tramp je nakon tog testa tek lakonski rekao da će "rešiti taj problem", piše informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading