PUTIN NA ROĐENDAN POSLAO ŽESTOKU PORUKU NATO: Niko neće proterivati državljane moje zemlje, a da za to NE PLATI CENU!

Autor: Republika

Svet

07.10.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija na čelu s predsednikom Vladimirom Putinom žestoko je reagovala nakon što je NATO doneo odluku da iz svoji redova protera odmoricu Rusa koji su bili članovi misije pri Savezu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin žestoko reagovao na poteze Jensa Stoltenberga 

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji danas proslavlja 69. rođendan, žestoko je reagovao na najnovije poteze generalnog sekretara NATA Jensa Stoltenberga, koji je u sredu doneo odluku da iz Alijanse budu proterana osmorica diplomata iz Ruske Federacije, pri čemu im je oduzeta akreditacija za članstvo u misiji u Savezu. 

Da stvar bude ozbiljnija, zvanična Moskva je ponovo optužena da vodi agresivnu politiku, dok su proterani Rusi etiketirani kao obaveštajci, to jest špijuni.   

NATO je oduzeo akreditacije osmorici članova ruske misije u Savezu, koji su bili neprijavljeni ruski obaveštajci - rekao je neimenovani funkcioner NATO i otkrio da je Aijansa donela odluku da se broj ruskih članova u misiji pri Savezu smanji na deset.

- Politika NATO prema Rusiji ostaje dosledna. Pojačali smo odvraćanje i odbranu u odgovoru na ruske agresivne poteze, ali istovremeno ostajemo otvoreni za smisleni dijalog - dodao je on.

Gotovo momentalno se oglasio Putinov saradnik Leonid Slutski, koji je poručio da će Moskva žestoko uzvratiti na odluku NATO "jer niko neće proterivati ruske državljane, a da za to ne plati visoku cenu".

- To ne znači nužno da ćemo uzvratiti na isti način - istakao je Slutski, inače čelnik donjeg doma parlamantarnog odbora za međunarodne poslove. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading