RACIJA U AVGANISTANU: Talibani uhapsili 4 pripadnika Islamske države

Autor:

Svet

06.10.2021

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talibanske snage izvršile su danas upad na područje zapadno od Kabula i zarobile četiri pripadnika jedne ćelije Islamske države (ID), saopšteno je iz vrha talibanskog pokreta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

 

Racija talibana je izvedena u okrugu Pagman, nadomak glavnog grada i jedna je od nekoliko koje su na području Kabula izveli talibani nakon bombaškog napada ID na jednu džamiju u nedelju, piše Rojters, a prenosi Tanjug.


Pored hapšenja četvorice pripadnika ID u akciji talibana su zaplenjene veće količine oružja i dokumentacija, potvrdio je portparol pokreta Zabihulah Mudžahid na svom Tviter nalogu.

Iz talibanskog pokreta poručuju da u potpunosti kontrolišu Avganistan nakon kolapsa vlade predsednika Ašrafa Ganija koju je podržavao Zapad, ali ostaci opozicionih snaga sastavljeni od bivših pripadnika avganistanske vojske i lokalnih boraca, koji se bore pod zastavom Nacionalnog fronta otpora Avganistana, nastavljaju sa otporom novim vlastima u provinciji Pandžšir, severno od Kabula.

Mudžahid i drugi zvaničnici talibana odbacuju tvrdnje o pretnjama Islamske države i poručuju da ID nije ukorenjena u Avganistanu, međutim današnja hapšenja pokazuju da pretnja od ID nije u potpunosti eliminisana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading