TRAMP IZGUBIO BOGATSTVO, VIŠE NIJE NI U 400 NAJIMUĆNIJIH AMERIKANACA! U trenu je ostao bez 600 MILIONA DOLARA!

Autor: Republika

Svet

06.10.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik više nije među prvih 400 najbogatijih Amerikanaca nakon što je izgubio na stotine hiljada dolara od početka pandemije koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp više nije među najbogatijim Amerikancima

Bivši američki predsednik Donald Tramp više nije dovoljno bogat da ga magazin Forbs uvrsti na popis 400 najbogatijih Amerikanaca.

Naime, procenjuje se da ono što on trenutno poseduje vredi svega oko 2,5 milijardi dolara, što znači da mu fali 400 miliona dolara da bi bio "iznad granice" i našao se pri vrhu prestižnog rangiranja.   

Prošle godine je Tramp bio na 339. mestu, ali je ove godine procenjeno da mu se bogatstvo bukvalno preko noći, to jest od početka pandemije koronavirusa, "istopilo" za neverovatnih 600 miliona dolara. Kako navodi Forbs, razlog je jasan - njegovo poslovno carstvo uključuje hotele, golf-terene, kockarnice i druge delatnosti koje podrazumevaju turizam, a jasno je da je ta grana privrede pretrpela najteže udarce otkad je svetom zavladao KOVID-19. S druge strane, procvetale su grane poput tehnoloških deonica, kriptovaluta i trgovine nekretninama.

Tramp se na popisu našao svake godine od 1996, počevši od broja 368. Od 1997. do 2016, godine kada je izabran za predsednika Amerike, našao se u gornjoj polovini popisa. Njegov pad je, međutim, počeo 2016. i otad je nastavio da pada na lestvici da bi sad i ispao s popisa.

Prema procenama, na vrhuncu bogatstva je bio 2015. kada je Forbs procenio da poseduje 4,5 milijardi.

Tramp je, podsetimo, više puta rekao da ga je to što je bio predsednik koštalo milijarde dolara. Tokom mandata je predao upravljanje korporativnim konglomeratom svojim sinovima, ali kompanije su ostale u njegovom vlasništvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

07.10.2021 08:17

I kod nas kad se baviš politikom gubiš ali obraz.