ČASNE SESTRE SILOVALE I RAZAPINJALE DEVOJČICE: Roditelji ne veruju deci, crkva pokušava da prikrije pedofiliju - skandal drma Francusku!

Autor:

Svet

05.10.2021

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su 80 posto žrtava bili dečaci između 10 i 13 godina, i mnoge devojčice su bile zlostavljane, i to ne samo od strane sveštenika. Časne sestre su koristile raspeća za silovanje devojčica ili terale dečake da imaju seks sa njima.

Republika

Foto: pixabay.com

Časne sestre silovale devojčice u Francuskoj, Ilustracija

 

Mari je bila smeštena u internat francuske katoličke škole za "devojčice iz dobrih porodica" kada je bila peti razred. Seća se časne sestre, koja je svaki dan dolazila u njen razred i birala učenicu koja će joj pomoći oko mise. Međutim, časna sestra nije tražila nekog da joj pomogne - ona je tražila žrtvu.

- Imala sam 11, a izgledala kao da imam devet. Birala je mene svaki drugi, treći put. Odvela bi me u kancelariju, zaključala bi vrata i navukla zavese - prisetila se Mari.

Nakon toga bi je stavila na kolena i terala da pročita jevanđelje po svetom Pavlu ili drugom svetitelju, dok bi je "jednom rukom stisnula za grudi, a drugom joj povukla gaćice".

- Bili smo u suknjama i nismo imali pantalone. To me je prestrašilo i paralizovalo - rekla je Mari.

O ovom zlostavljanju nije mogla da kaže ništa svojim pobožnim katoličkim roditeljima, sve dok je prijatelj nije ubedio da govori.

Rezultat je, kako kaže, bio katastrofalan.

- Ti si zaista perverznjak, opaki lažov. Kako se usuđuješ da kažeš takve stvari? - rekli su joj roditelji. U stvari, njeni roditelji su rekli časnim sestrama da je šalju u internat jer je treba ukrotiti.

- Ja sam zapravo bila poklon toj časnoj sestri. Znala je dobro da ništa ne rizikuje - dodala je ona.

Zlostavljanje je trajalo cele godine. Mari je u 35. godini ponovo rekla majci o zlostavljanju, piše Daily beast, a prenosi Telegraf.rs.

- Majka mi je blaženo rekla da je nemoguće da časna sestra, kojoj je poverila svoju ćerku, zlostavlja devojčicu - rekla je ona.

Mari kaže da "ženska pedofilija postoji i da se, nažalost, nikada ne govori o tome".

Mari nije bila jedina. Desetine drugih žrtava sveštenika, časnih sestara i osoblja katoličke škole u Francuskoj nalaze se u izveštaju od 2.500 strana, koji je objavio Žan-Mark Sove, šef nezavisne komisije koja istražuje seksualna zlostavljanja u crkvama.

Dok su 80 posto žrtava bili dečaci između 10 i 13 godina, i mnoge devojčice su bile zlostavljane, i to ne samo od strane sveštenika. Časne sestre su koristile raspeća za silovanje devojčica ili terale dečake da imaju seks sa njima.

Komisija je provela skoro tri godine prolazeći kroz žalbe i izveštaje štampe i razgovarajući sa žrtvama od 1950-ih.

Od 3.000 zlostavljača, koje je identifikovala komisija, dve trećine su bili sveštenici. Oni su saznali da su sveštenici i časne sestre zlostavljali oko 216.000 dece. Međutim, taj broj raste do 330.000 kada se uračunaju i zlostavljanja od strane svetovnih lica u okviru Crkve i onih koji su radili sa katoličkim školama i drugim institucijama.

Izveštaj pokriva samo maloletnike, a autori kažu da postoje i mladići i devojke iznad 18 godina, koji su takođe žrtve.

Sove je na javnoj onlajn prezentaciji izveštaja saopštio i da je zlostavljanje bilo sistematsko i da Crkva ne samo da nije preduzela neophodne mere da ga spreči, već je žmurila, ignorišući izveštaje, a ponekad i svesno dovodeći decu u kontakt sa seksualnim predatorima.

On je naglasio da je problem i dalje aktuelan, a da je Crkva sve do 2000-ih pokazivala potpunu ravnodušnost prema žrtvama i da je tek počela da menja svoj stav 2015-2016.

Olivijer Savinjo je bio jedna od tih žrtava. Želeo je da veruje da je sveštenik u njegovoj parohiji u Francuskoj bio pobožan čovek. Međutim, kada mu je sveštenik rekao da skine odeću i legne na krevet u sobi tokom katoličkog letnjeg kampa, kada je imao 13 godina, znao je da nešto nije u redu.

- Gledao sam na njega kao na nekoga ko je dobar, osobu koja me ne bi povredila. Ali tada sam se našao kako polugo ležim na krevetu, dok me on dodiruje. Shvatio sam da nešto nije u redu - rekao je Olivijer.

Zlostavljanje, koje je trajalo godinama, uništilo ga je za ceo život.

- To je poput rastuće ciste, kao gangrena u telu i psihi žrtve - rekao je on.

U proseku, svaki pedofil zlostavljao je 70 dece.

Biskup Erik de Moulins-Beaufort, predsednik francuske biskupske konferencije, zatražio je danas oproštaj od žrtava seksualnog zlostavljanja i poručio da oseća sramotu nakon što je objavljen izveštaj o razmerama zlostavljanja u francuskoj crkvi decenijama unazad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Bara

05.10.2021 17:09

Izgleda da ovu katolici su svi pedofili

Odgovori 15 0
Natasa

06.10.2021 10:46

Je me suis choce povr l'esonfan

Перагеније

06.10.2021 12:13

Где је сад нови Стендал?...