DRAMA U RUMUNIJI! Pala vlada posle manje od 10 meseci postojanja, zemlja U KRIZI!

Autor: Republika

Svet

05.10.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi rumunskog parlamenta su danas ogromnom većinom izglasali nepoverenje vladi Florina Čitua, nakon što je koaliciju napustila partija USR-PLUS.

Foto: Tanjug/AP

Florin Čitu predvodio je vladu manje od 10 meseci 

Rumunski parlament je velikom većinom glasova srušio devetomesečnu manjinsku vladu premijera Florina Čitua.

Predlog o glasanju za nepoverenje vladi podnela je Socijaldemokratska partija (PSD), uz parolu "Stop siromaštvu, povećanju cena i kaznama. Dole Čituova vlada".

- Predlog je usvojen sa 281 glasom "za", a dovoljno je bilo 234 - preneo je rumunski portal "7Media".

Socijaldemokratska partija je dobila podršku stranaka USR (Koalicija za spas Rumunije) i USR (Alijansa za ujedinjenje Rumuna), prenosi Sputnjik.

Podsetimo, vlada koju je vodio Čitu smenjena je manje od deset meseci nakon inauguracije - tačnije nakon 278 dana, odnosno mesec dana nakon povlačenja USR-PLUS iz vlade. Takva situacija nije neobična za Rumuniju koja je poznata po čestom izglasavanju nepoverenja vladama, ali je to, kako ističu analitičari, dodatna otežavajuća okolnost za zemlju da izađe iz kriznih situacija.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading