OŠTRA PUTINOVA PORUKA POSLE PADA FEJSBUKA: AMERIKA JE OVIM SVE POKAZALA! Nemerljiva šteta, nikad nisu ispunili obećanje o BEZBEDNOSTI!

Autor: Republika

Svet

05.10.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija oštro je komentarisala prekid u radu Fejsbuka, koji je sa sobom povukao i druge platforme poput Instagrama, Vocapa i Mesindžera.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin 

Ruska Federacija na čelu s predsednikom Vladimirom Putinom oštro je reagovala nakon jučerašnjeg pada Fejsbuka, koji je sa sobom povukao i blokadu Instagrama, Mesindžera i Vocapa, ali i mnogih drugih servisa na Guglu, ocenivši da je Amerika time sve pokazala i da je mogla ozbiljno da ugrozi poslovanje na hiljade ljudi. 

Prema saopštenju iz Kremlja, SAD nikad nisu uspele da obezbede potpunu privatnost i bezbednost na mrežama, što je godinama obećavano. Takođe, portparolka Ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istakla da upravo ta činjenica obavezuje Rusiju da razvija svoj segment informaciono-komunikacionih tehnologija. 

- To je priča o tome da smo dužni da razvijamo naš unutrašnji segment povezan sa informaciono-komunikacionim tehnologijama. S obzirom na procese koji sada dobijaju na zamahu u Americi, moramo da shvatimo da se takav lokdaun može dogoditi u bilo kom momentu - istakla je Zaharova gostujući na Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.

Republika

Foto: youtube.com/Vesti News

Marija Zaharova

S tim u vezi, ona je skrenula pažnju na neubedljive tvrdnje onih koji kažu da će stimulisanje sopstvenog segmenta interneta isključiti Rusiju iz globalne mreže.

- Juče su vam sve pokazali. Ne isključujemo se mi, nego kod njih tehnologije padaju na takav nivo da su tri i po milijarde ljudi isključene - konstatovala je Zaharova, prenosi Sputnjik. 

Kako je dodala, prekid u radu mreža mogao je da našteti poslovanju mnogih ljudi, jer to za mnoge nije zabava.

Podsetimo, Fejsbuk i druge platforme te kompanije bile su nedostupne skoro šest, pa i sedam sati u nekim delovima sveta. Za korisnike u Srbiji počele su da rade nešto pre ponoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading