BILI SU LIDERI U BORBI PROTIV KORONE, A SADA IH VIRUS SATIRE! Nikome nije jasno šta se dogodilo, pojavio se samo JEDAN ZARAŽENI, a onda je usledio pakao!

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Zeland se suočava s ozbiljnim problemima nakon što je dosad uspevao da stvari drži pod kontrolom, zahvaljujući čemu je od početka pandemije zabeležio svega 27 smrtnih slučajeva od posledica KOVIDA-19.

Foto: Tanjug/AP

Stroge epidemiološke mere opet su na snazi na Novom Zelandu  

Novi Zeland koji je od početka pandemije koronavirusa najbolje kontrolisao širenje zaraze unutar svojih granica, popustio je pod navalom sve većeg broja inficiranih, a niko ne može sa sigurnošću da kaže šta se tačno dogodilo i zbog čega zemlju sa oko pet miliona stanovnika, koja je registrovala svega 27 smrtnih slučajeva od KOVIDA-19, to opako oboljenje sad satire. 

Agencija Asošiejted pres prenosi da dok su se druge države borile s velikim brojem zaraženih, stanovnici Novog Zelanda su se vratili na svoja radna mesta, a takođe su se održavali koncerti i utakmice na velikim sportskim stadionima.

Međutim, sve se promenilo kada se u zemlju iz Australije vratio jedan Novozelanđanin, koji je tamo doneo delta soj. Iako se ranije dešavalo da država ide u strogi lokdaun i zbog jednog detektovanog slučaja, to ovog puta nije bilo dovoljno.

Smatra se da se delta soj proširio među članovima bandi i beskućnicima i da je zbog toga bilo teško kontrolisati zarazu među stanovnicima. U ponedeljak je otkriveno 29 novih slučajeva, a trenutno ih je aktivno ukupno 1.300, dok je nekoliko slučajeva otkriveno i izvan glavnog grada Oklanda u kom je i pronađen prvi slučaj.

Foto: Tanjug/AP

Džasinda Ardern, premijerka Novog Zelanda 

- U slučaju izbijanja ovog žarišta, jasno je da nas dugi periodi strogih restrikcija nisu doveli do nula slučajeva - rekla je Džasinda Ardern, predsednica Vlade Novog Zelanda, i dodala da je situacija u zemlji sad ipak drugačija jer postoje vakcine.  

Ardernova je istakla kako je 65% Novozelanđana primilo prvu dozu vakcine, a da je 40% revakcinisano. Prema njenom planu, otvoriće se centri za najmlađe i ljudima će biti omogućen odlazak na plažu. Što se tiče otvaranja barova i restorana, ta odluka će morati da pričeka.

Član opozicije Kris Bišop tvrdi kako vlada nema jasnu strategiju i smatra da će brojke narasti jer se država ne može osloniti samo na vakcine.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Strogi lokdaun i vakcina

22.10.2021 10:55

Strogi lokdaun I vakcina su jedini izlaz iz ove smrtonosne situacije na planeti Zemlji. Urazumite se ljudi, pa ovo je treci svetski rat! Ugledajte se na Novi Zeland, nekoliko smrti samo na toliki broj stanovnika; politicari ugledajte se na njih ako ne u zatvor!