BRITANIJA POSLALA VOJSKU U NAFTNU KOMPANIJU! Dramatično stanje u zemlji, goriva i dalje nema, ZATVARAJU SE PUMPE, narod pred pucanjem!

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska vlada bila je prinuđena da pošalje vojsku u glavnu naftnu kompaniju "Britiš petroleum" kako bi njeni pripadnici pomogli u isporuci goriva ka benzinskim stanicama ne bi li prekinuli agoniju sa zastojem u snabdevanju naftom i benzinom.

Foto: Tanjug/AP

Britanska vojska na nogama zbog nestašice goriva 

 

Prava drama i dalje parališe Veliku Britaniju, gde od prethodne nedelje na benzinskim pumpama širom zemlje vlada nestašica goriva zbog nedostatka vozača kamionskih cisterni za isporuku nafte i benzina, pa je na kraju morala da reaguje vojska

Tako su pripadnici oružanih snaga Ujedinjenog kraljevstva pod punom vojnom opremom otišli put centralnog skladišta naftne kompanije "Britiš Petroleum", a veruje se da će upravo oni krenuti u isporuku goriva kako bi se prekinula višednevna agonija. Tokom prošle nedelje se, naime, dogodilo na desetine ozbiljnih incidenata praćenih tučama i verbalnim okršajima Britanaca koji su satima u kilometarskim redovima čekali na bezinskim stanicama kako bi do vrha natočili svoje rezervoare dok ne presuše svi izvori. 

Foto: Tanjug/AP

Dvadesetčetvoročasovni redovi pred benzinskim pumpama 

Mnogi su viđeni kako benzin i naftu sipaju u kanistere, ali i u plastične flaše za vodu, što je izazivalo ozbiljan bes onih koji su čekali da dođu na  red. 

Narod se, pritom, oglučio i o sve molbe vlade u Londonu da se ne stvaraju zalihe i pokaže solidarnost, pa je umesto toga, viđeno upravo suprotno. 

- Osim vojske, kao dodatne mere predostrožonsti, dodali smo još vozača. Situacija se popravlja zasad, iz dana u dan, i sve se vraća na normalan nivo - samouvereno je rekao ministar finansija Britanije Riši Sunak, prenosi Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP

"Žao nam je, van upotrebe", osvanulo po mnogima aparatima  

Rojtersovi izveštači su, međutim, naveli da su danas videli bar desetak benzinskih pumpi koje su zatvorene širom Londona, dok je udruženje prodavaca benzina saopštilo da više od 20 odsto benzinskih stanica u Londonu i na jugoistoku zemlje i dalje nema gorivo.

- Možda će biti potrebnmo 10 nedelja da se zalihe vrate na normalu - poručio je direktor Udruženja Gordon Bolmer. 

Vlada je uporno negirala da kriza sa gorivom ima veze sa Bregzitom i rekla da je problem sa vozačima cisterni globalni problem, iako ostale evropske zemlje nisu imale takve probleme, primetili su još novinari Rojtersa.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading