TRAMP OTKRIO KOJU VAKCINU JE PRIMIO: Dobiću i buster dozu ukoliko za to bude potrebe

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp prvi put je otkrio da je primio Fajzer vakcinu protiv korona virusa pre nego što je napustio Belu kuću.

Republika

Foto: AP/Evan Vucci

Tramp otkrio koju je vakcinu primio

- Dobio sam Fajzera i bio bih veoma srećan sa bilo kojom od njih - rekao je Tramp za Yahoo Finance Live.

Operacija Warp Speed, osnovana tokom Trampove administracije, razvila je nekliko vakcina od kompanija kao što su Moderna, Džonson i Džonson i Fajzer. Program je dobio 18 milijardi dolara finansiranja, ali je Fajzer uspeo da razvije svoju vakcinu bez državnog novca.

Tramp je oboleo od koronavirusa u jesen 2020. godine, dok je predsednička kampanja bila na vrhuncu, prenosi Independent.

- Imao sam ga, oporavio sam se od njega veoma dobro. Mislim da ga nisam imao kao što su mediji govorili. Nije bilo prijatno, ali sam ga imao - rekao je Tramp o virusu.

Bivša prva dama Melanija Tramp takođe je vakcinisana u januaru pre nego što je napustila Belu kuću, ali su Trampovi tek u martu otkrili svoj status vakcinacije.

SAD su u petak prešle 700.000 umrlih od koronavirusa, čime je ova pandemija postala najsmrtonosnija u američkoj istoriji. Procenjuje se da je 675.000 ljudi umrlo od Španske groznice između 1918. i 1919. godine.

- Mislio sam da će nestati mnogo ranije - rekao je Tramp o kovidu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti dao je dozvolu da buster dozu dobiju osobe iznad 65 godina, a Tramp je rekao da će je dobiti "ukoliko oseti da je to neophodno".

- Hajde da vidimo kuda sve ovo vodi - dodao je Tramp.

(Republika/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading