DRAMATIČNE SCENE U RIMU: Vatra progutala čuveni most! POŽAR UNIŠTIO DEO ISTORIJE! (FOTO, VIDEO)

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.10.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Rimu je noćas izbio ogroman požar koji je zahvatio železni most.

Foto: printscreen

Požar je delimično uništio most

Veliki požar buknuo je i delimično uništio industrijski, takozvani železni most koji spaja dva rimska naselja Ostinese i Trastevere, javlja agencija Ansa.

Do požara je došlo noćas malo pre ponoći, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju oko jedan sat jutros.

 

 


Zona železnog mosta je centar noćne movide u Rimu.

Prema prvim informacijama nema ljudskih žrtava, a neki očevici tvrde da je požar buknuo u barakama beskućnika koje se nalaze ispod mosta. Nakon toga je nastao "stampedo" ljudi koji su se nalazili u obližnjim restoranima i barovima.

 

 

 

 


Vatra je ugrozila i deo gasnih instalacija, pa je iz mera predostrožnosti isključen dovod gasa, struje i vode zbog čega su tri rimska naselja ostala bez snabdevanja osnovnm energentima.

 

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radži


Kako Tanjug prenosi, gradonačelnica Rima Virdžinija Radži je otišla na mesto nesrće, gde je izjavila "da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, ali je tužno videti da je deo istorije uništen".

U požaru je deo mosta izgoreo i srušio se u reku Tevere. Tek će biti utvrđeno da li je narušena osnovna konstrukcija ili će most zbog oštećenja morati biti srušen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading