NEMCI SE SPREMAJU ZA KATASTROFU: Strahuju od nestanka struje - očekuju ih sveće i kuvanje na vatri

Autor:

Svet

02.10.2021

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti nemačke savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija pokrenule su kampanju koja bi trebalo da pripremi stanovnike za eventualni nestanak struje.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Instruktori programa nazvanog "Dan zaštite od katastrofa" podučiće stanovnike Bona kako da se snađu u slučaju da duže vreme ostanu bez električne energije. Konkretno, kako da zagreju domove uz pomoć sveća i kuvaju bez struje.

Tim povodom Kancelarija za civilnu zaštitu objavila je kratak video u kom se nagoveštava kako će ta obuka izgledati. Na snimku je, naime, prikazana starija žena koja na sebi ima nekoliko slojeva odeće i koja uz pomoć sveća i saksije zagreva prostoriju u stanu, a folijom prekriva prozore.


Paralelno sa tim, u Bonu će, kako navodi RT, biti predstavljena knjiga pod naslovom "Kuvanje bez struje".

 


Nemačka se, inače, najviše oslanja na prirodni gas. Zalihe gasa su, međutim, iscrpljene zbog neuobičajeno hladne zime i proleća. Nedavno je nastao i problem sa obnovljivim izvorima energije.

Energija vetra je poslednjih godina najveći proizvođač električne energije u Nemačkoj, ali je udeo njene potrošnje pao u prvoj polovini ove godine zbog odsustva vetra u vetroparkovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

03.10.2021 09:37

Kasne za nama 30ak godina.