MOJ MUŽ JE BIO PUTINOV BANKAR, IMALI SMO SVE, A ONDA NAM JE ŽIVOT PRETVOREN U PAKAO! Ruska grofica Tolstoj otkrila neverovatne detalje iz života jednog od NAJBOGATIJIH LJUDI!

Autor: Republika

Svet

01.10.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Tolstoj otkrila je da je preživela pakao nakon što je njen suprug, ruski oligarh Sergej Pugačev, optužen da je oštetio Rusku Federaciju za dve milijarde dolara, a dodatni problemi nju su zadesili tokom pandemije koronavirusa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Pugačev je radio za Putina kad je oženio Aleksandru Tolstoj

Grofica Aleksandra Tolstoj, rođaka slavnog ruskog pisca Lava Tolstoja, bila je udata za Sergeja Pugačeva, čoveka koji je u jednom trenutku bio jedan od najbogatijih i najmoćnijih Rusa, bliskih saradnika predsednika Vladimira Putina, kom se, međutim, život preko noći pretvorio u pakao nakon što je proglašen izdajnikom. 

Skriva se u Francuskoj 

Njegova sudbina je, potpuno prirodno, pogodila i njegovu porodicu, a Tolstojeva je sada britanskim medijima otkrila kroz šta je prolazila kada su ona i Pugačev pali u nemilost ruske vlade, kao i kako im se zbog toga okončao brak

Pugačev sada živi u egzilu u Francuskoj, a presekao je sve veze sa groficom.

- Sa troje dece (Aljoša, Ivan i Marija) iseljeni smo iz londonske vile vredne 12 miliona funti, koja je pripala ruskoj državi. Nakon toga sam mesecima živela kao nomad, selila se od prijatelja do prijatelja - istakla je ona, a zatim optužila bivšeg muža da je pokušao da je nagovori, a zatim i natera da otputuje s njim u Francusku, ali da je ona, uprkos tome, nakon godina života u strahu znala da je ostanak u Londonu sa porodicom najbolja odluka.  

Aleksandra je rođena u Engleskoj, ali se kao studentkinja zaljubila u Rusiju kada je u tu zemlju otputovala kako bi istražila porodično nasleđe. Tada je upoznala i svog prvog supruga sa kojim se ipak brzo rastala jer se ispostavilo da je on očekivao da će ga ona izdržavati. Nije prošlo mnogo i ona je upoznala jednog od najbliskijih Putinovih ljudi, koji je već u to vreme u javnosti bio poznat kao "Putinov bankar". To se dogodilo 2008. godine kada je počela njena bajka.

Par se brzo venčao i odlučio da se preseli u britanski grad Čelsi, gde su živeli u raskoši kakva se samo može sanjati. 

- Dao bi mi svoju kreditnu karticu, a ja bih išla u šoping, mogla sam da radim šta god poželim. Imala sam privatni avion. Trebalo je samo da spakujem kofere i krenem gde god poželim - govorila je svojevremeno Tolstojeva i dodala da su u svom posedu imali brojne nekretnine, među kojima vilu od 12 miliona funti (16,2 miliona dolara), imanje u Herfordširu od 80 hektara i vilu na obali na Karibima, vrednu 40 miliona dolara. 

Međutim, ubrzo po dolasku u Britaniju, Sergeja je Ruska Federacija optužila da je proneverio na stotine miliona dolara, a državni poverioci u Moskvi su ga gonili po britanskim sudovima. Oligarh je pobegao u Francusku, gde i danas živi, a u njegovom odsustvu, prenosi Mondo, sudija Višeg suda ga je 2016. osudio na dve godine zbog kršenja sudskih naloga koji se odnose na stotine miliona navodno ukradenog novca.

Kao i većina ruskih tajkuna, Pugačov je ogromno bogatstvo stekao u vreme nakon raspada SSSR, imao je rudnike uglja, dizajnerske brendove, a bio je i vlasnik jedne od najvećih ruskih privatnih banki. Sa Putinom je bio toliko blizak da su zajedno išli i na odmor, a navodno šef Kremlja nije odobravao njegovu vezu sa Tolstojevom jer je rođena u Engleskoj. Ipak, iz Rusije je u jednom momentu nestalo dve milijarde dolara i neko je za to morao da odgovara.  

Primorana da prodaje nameštaj 

Pritisnut tužbama i zabrinut za sopstveni i život svoje porodice, Sergej je nagovarao Aleksandru da se presele u Francusku, što je ona uporno odbijala. Neprestano su se krili, strahujući za bezbednost sebe i dece. Odnos između Sergeja i grofice je iz dana u dan postajao sve gori, a kada je konačno odbila da se preseli u Francusku, situacija je eskalirala.

- Sergej me je fizički napao, zaključao decu u sobu, a naše pasoše sklonio je u sef kome nisam imala pristup. Tada je nešto u meni puklo i znala sam da više nismo bezbedni ni sa njim - otkrila je ona i priznala da je od života na visokoj nozi spala na to da čergari sa stvarima spakovanim u svega nekoliko putnih torbi. 

Situacija se sada dodatno pogoršala tokom pandemije koronavirusa jer Aleksandra više nije bila u mogućnosti da putuje i zarađuje od svojih putopisa. Na kraju je sav nameštaj dala na aukciju i iznajmila kuću u selu. Odatle je počela novi posao sređivanja enterijera, a firmu je nazvala "The Tolstoy Edit".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bacvanin

01.10.2021 14:58

Kolo sreće uokoli vrteći se ne prestaje tko bi gori eto je doli a tko doli, gore ustaje (Ivan Gundulić)

Ras

01.10.2021 15:19

Tako se zarađuje u Engleskoj. Znaš da bi Englezi sve dali za što više pljuvačke po Putinu, ispljuješ Putina kroz pisanje i objavljivanje tih pljuvačina i tako nakamčiš nešto para. Providna i davno prevaziđena fora. Bruka porodicu Tolstoj. Ako je uopšte Tolstoj.

Odgovori 16 2