KORONA PARALISALA SOLUN, ZATVARA SE GRAD! Situacija se dramatično pogoršala u Grčkoj!

Autor: Republika

Svet

01.10.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka vlada je saopštila da će od danas u drugom po veličini gradu u zemlji, Solunu, biti na snazi policijski čas, kao i mnoga druga ograničenja zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Foto: Tanjug/AP

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj  

Grčka će uvesti policijski sat i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima u Solunu, svom drugom po veličini gradu nakon dramatičnog porasta broja obolelih od KOVIDA-19.

- Broj novoregistrovanih slučajeva zaraze je stabilizovan u čitavoj zemlji, ali je porastao broj slučajeva u severnoj Grčkoj - stoji u saopštenju vlade, dok je Ministarstvo civilne zaštite istaklo da će u Solunu i široj regiji, kao i u susednoj regiji Halkidiki i u gradu Larisa na snazi od danas biti ograničenja četvrtog stepena. Ona će važiti narednih nedelju dana.

Grčka je prošle godine prošla prvu fazu pandemije bolje od brojnih drugih zemalja, ali ove godine ima porast broja obolelih. Zabeležena su 2.232 slučaja novozaraženih i 33 umrlih, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije porastao na 655.767, a umrlih na 14.828.

U toj zemlji sa 11 miliona stanovnika je u potpunosti vakcinisano oko 58 odsto stanovnika i vlada se nada da će se povećati broj vakcinisanih na 70 odsto ljudi, što bi povećalo izglede u izgradnji kolektivnog imuniteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading