PRIČA BRATA TRAGIČNO STRADALOG MLADIĆA LEDI KRV U ŽILAMA: Tražili smo telo dva dana, Amerikanci su ga ZGAZILI KAO BUBU!

Autor:

Svet

01.10.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaki Anvari, mladi avganistanski fudbaler, doživeo je tragičnu smrt pod točkovima američkog aviona u koji je pokušao da se ukrca nakon talibanskog preuzimanja vlasti, s namerom da pobegne iz države. Njegov brat traži pravdu za Zakija i optužuje Ameriku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Zaki je stradao pod točkovima teretnog aviona, jednog od poslednjih koji je odleteo iz Kabula.

Njegov brat Hadži Ahmed Zakarija je naveo da je porodica Anvari razmišljala o tome da sina Nazira Kana pošalje na aerodrom, ali je Zaki na kraju samoinicijativno otišao.

- Majka ga je zvala, tražila je od njega da se odmah vrati kući. On je mislio da je pronašao šansu da pobegne iz države... Spustio je slušalicu... - naveo je Zakarija, prenosi Sputnjik.

Haos je vladao u gradu tih dana, kaže Hadži i potom prenosi jezive detalje.

Republika

Foto: FacebookPrintscreen/Zaki Anwari

Zaki Anvari

"Porodica je dobila poziv sa Zakijevog mobilnog telefona 15 minuta posle poslednjeg razgovora. Strani glas je rekao da je Zaki mrtav. Otišli smo na aerodrom, okupili prijatelje, cela porodica je tražila Zakijevo telo sve do noći. Molili smo, preklinjali, čak smo upadali u ambulantna vozila i tražili od Amerikanaca da nas odvedu do njegovog tela, ali čak ni doktori nisu mogli da prođu. Dva dana kasnije smo pronašli Zakijevo telo.

Zakarija je optužio američko osoblje na aerodromu da je dozvolilo nivo haosa koji nije zabeležen u ostatku grada.

 

- Amerikanci su mog brata zgazili kao bubu. Ostale ljude su tretirali kao životinje, pucali su u gomilu. Zašto? Oni nisu bili tu da izbave bilo koga, samo su se zabavljali... Želimo da Vašington sprovede istragu o tim vojnicima koji su se poneli užasno. Ne mogu da im oprostim, želim pravdu, niko ne bi trebalo da izgubi bližnje svoje kako smo mi izgubili Zakija - istakao je Zakarija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

01.10.2021 21:48

Јавно питам америчке империјалисте, припаднике зване дубоке државе: када ћете се заситити крви невиних, житеља од своје слабијих држава, које сте силом прегазили, похарали, убијали, опљачкали..? Да ли икога од вас заболи јаук Закијеве мајке, најближих сродника? Да ли вас икада запече у души смрт милиона, а коју сте ви проузроковали својом болесном халапљивошћу за богатством и поседовањем недужних живота, отимањем богатстава, која нису ваша? Америчка демократија је била идол мога детињства. А онда су једнога дана тобожње демократе убиле свога председника, јер није хтео да ратује...Кенедијева слика се у нашој кући налазила на почасном месту. А онда је једнога дана са постоља пала. Стакло се разбило у парампарчад,а с њим и моја уверења о идеалној америчкој демократији...