AMERIČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Vašington smatra Kijev članom NATO, ali je bolje da odustane od tog opasnog hira!

Autor:

Svet

30.09.2021

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington se trudi da izbegava teme o formalnom priključivanju Ukrajine NATO-u, ali smatra Kijev članom Alijanse, piše portal Amerikan konservativ.

Republika

Foto: pixabay.com

Kijev

Stručnjak sa Instituta "Katon" Ted Galon Karpenter istovremeno podseća da odnosi Amerike sa Nemačkom i Francuskom nisu zadovoljavajući, a te dve zemlje smatraju Kijev "nezgodnim" partnerom. Kod njih zabrinutost pre svega izaziva nivo korupcije.

Kako kaže, saradnju sa Berlinom pomutio je sukob interesa povezan sa izgradnjom gasovoda "Severni tok 2", a poverenje Pariza poljuljano je nakon diplomatske krize zbog skandala sa prodajom američkih podmornica Australiji.

Ekspert takođe podseća da će širenje NATO-a izazvati nezadovoljstvo Moskve, jer će Alijansa dobiti mogućnost da nesmetano prilazi ruskim granicama.

- Vašington bi trebalo da ih sasluša i odustane od opasnog hira, što i jeste njegov trenutni odnos prema Ukrajini kao defakto savezniku NATO-a - poručuje Karpenter.

Takođe je podsetio da, kada je reč o tom pitanju, Amerika ignoriše saveznike koji iskazuju nezadovoljstvo.

- Trenutni odnosi Vašingtona i Kijeva u oblasti bezbednosti daleko prevazilaze prodaju oružja - ocenio je ekspert, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, od 2016. godine zvanični cilj spoljne politike Ukrajine je stupanje u NATO. Međutim, Alijansa je saopštila ranije da Kijev mora zadovoljiti niz kriterijuma da bi postala članica NATO-a, za šta je potrebno mnogo vremena. Stručnjaci smatraju da Ukrajina ne može pretendovati na članstvo u narednih 20 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading