GRČKA POOŠTRAVA KORONA MERE: Uvodi se NOĆNI POLICIJSKI ČAS

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.09.2021

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka vlada je danas saopštla da će uvesti noćni policijski čas u Solunu.

Republika

Foto: youtube.com/Code3Paris

Grčka pooštrava korona mere, Ilustracija

Grčka će uvesti noćni policijski čas i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima u Solunu, svom drugom po veličini gradu, nakon povećanja broja novozaraženih od koronavirusa saopštila je danas grčka vlada.

Broj novozaraženih od kovida-19 stabilizovao se širom zemlje, ali je primetan povećan broj slučajeva na severu Grčke, preneo je Rojters.

Ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da će Solun, njegov širi region i susedni region Halkidiki, zajedno sa centralnim gradom Larisom, od 1. oktobra biti prebačeni na ograničenje četvrtog reda na nedelju dana.

Republika

Foto: pexels.com

Oko 58 odsto Grka je potpuno vakcinisano, Ilustracija

Podsećamo, Grčka je prošle godine prošla prvu fazu pandemije bolje od mnogih drugih zemalja. Ove godine je registrovano snažno oživljavanje bolesti i povećan broj slučajeva poslednjih nedelja. U poslednja 24 časa zabeležena su 2.232 novozaražena i 33 smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 655.767, a broj preminulih na 14.828.


Približno 58 odsto Grka je potpuno vakcinisano, a vlada se nada da će taj broj porasti na 70 procenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading