VELIKI SUKOB BANDI U ZATVORU U EKVADORU! Čak 116 mrtvih i više od 80 povređenih! PET ŽRTAVA OBEZGLAVLJENO! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.09.2021

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj poginulih u velikom sukobu bandi u zatvoru u Ekvadoru premašio je 110, dok je više od 80 zatvorenika povređeno, saopštile su vlasti, navodeći da je to najgori masakr u jednoj zatvorskoj ustanovi u istoriji te zemlje.

Republika

Foto: printskrin

Policija je uspela da uspastavi red u zatvoru posle pet sati masakra

Kancelarija za zatvore precizirala je u saopštenju da je u borbi u zatvoru u priobalnom gradu Gajakil život izgubilo najmanje 116 zatovrenika, od kojih je najmanje pet obezglavljeno, prenosi AP.


Komandir policije Fabijan Bustos rekao je novinarima da su policija i vojska vratili kontrolu nad zatvorom nakon pet sati nereda.

Naveo je da je tokom akcije zaplenjeno nekoliko komada oružja.

Kako navode zvaničnici, nasilje tokom kojeg je korišćeno vatreno oružje, noževi i eksplozivna sredstva, izbilo je zbog svađe između zatvorskih bandi Los Lobos i Los Čoneros.

Lokalni mediji navode, međutim, da je sukob izbio po naređenju moćne meksičke narko bande koja trenutno sprovodi operacije u Ekvadoru.

Na televizijskim snimcima vidi se kako zatvorenici pucaju kroz prozore, kao i dim izazvan eksplozivom.

Vlada države Gajas postavila je na Tviteru fotografije na kojima je prikazana evakuacija šest kuvara iz jednog krila zatvora.

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso u julu je proglasio vanredno stanje u zatvorskom sistemu zemlje zbog nekoliko nasilnih borbi u kojima je stradalo više od 100 zatovrenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading