BAJDEN SE PONOVO VAKCINISAO! Evo šta je poručio kritičarima koji tvrde da je umesto toga trebalo da VAKCINE PODELI SIROMAŠNIMA!

Autor: Republika

Svet

28.09.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden primio je treću dozu vakcine protiv koronavirusa i pozvao građane, koji su u rizičnim kategorijama, da učine to isto, uprkos kritikama da bi SAD umesto toga trebalo da podele cepiva ugroženinim državama širom sveta.

Foto: Tanjug/AP

Bajden ima 78 godina i primio je i treću dozu vakcine protiv korone

Američki predsednik Džo Bajden primio je u ponedeljak popodne po lokalnom vremenu treću dozu vakcine protiv KOVIDA-19, u nadi da će dati snažan primer sunarodnicima da prihvate dodatno cepivo, dok neki od njih još nisu dobili ni prvo.

U SAD je prošle nedelje odobreno davanje treće doze vakcine Fajzer/Bajontek svim osobama starijim od 65 godina, onima koji su zbog posla jače izloženi virusu i za osobe između 18 i 64 godine s faktorima rizika za razvoj ozbiljnijeg oblika bolesti. Oko 60 miliona Amerikanaca ima pravo na treću dozu s time da od druge mora da im prođe najmanje šest meseci.

Bajden, koji ima 78 godina, primio je prvu dozu 21. decembra prošle godine, a drugu 11. januara, što je uživo prenošeno na televiziji kako bi podstakao stanovništvo na vakcinaciju. U ponedjeljak je rekao da će i njegova supruga Džil uskoro primiti dodatnu dozu.

Foto: Tanjug/AP

Bajden se vakcinisao u Beloj kući 

Tokom primanja vakcine Bajden je odbacio kritike da bi SAD trebalo da daju više vakcina siromašnijim zemljama pre nego počnu s docepljivanjem u svojoj zemlji.

- Učinićemo šta treba - poručio je kratko šef Bele kuće.

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) još nije razmotrila zahtev Moderne za "booster" dozom, dok Džonson&Džonson još nije ni aplicirao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading