DRAMATIČNO, PUTINOVI LOVCI PRESRELI AMERIČKOG BOMBARDERA S NUKLEARKAMA! Ne prestaju tenzije iznad Pacifika i to samo dan nakon ZASTRAŠUJUĆEG UPOZORENJA IZ UN!

Autor: Republika

Svet

27.09.2021

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri aviona Su-35 podignuta su nakon što je radar uočio da se ruskoj granici opasno približio bombarder B-52, konstruisan da nosi nuklearne projektile.

Republika

Foto: Tanjug/AP, pacaf.af.mil

Američki B-52 oterali su ruski Su-35  

Ruski borbeni avioni Su-35 presreo je iznad Pacifika američkog bombardera B-52, koji ima potencijal da nosi nuklearne projektile, izazvavši najnovije tenzije između dve nacije.

U akciji su učestvovale tri ruske letelice koje su poletele nakon što su radari detektovali da se američki avion opasno približio ruskoj granici i to samo dan nakon što je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izneo dramatično upozorenje da je svet "nikad bliže nuklearnom uništenju".          

- Tri letelice Su-35 podignute su nakon radarskih izveštaja i to iz istočnih baza - rekli su ruski zvaničnici za RIA novosti navodeći da se američka letelica ubrzo nakon toga udaljila od ruske granice.  

Inače, ruski avioni su se američkom bombarderu približili na svega 30 metara i izazvali snažne turbulencije usled kojih je pilot B-52 imao problema da letelicu održi stabilnom u vazduhu. Američka strana je zatim izdala upozorenje Rusima da je tragedija izbegnuta za dlaku jer je moglo da dođe do sudara.       

- Grubo kršenje teritorijalnog integriteta ruske granice je veoma opasno i nosi velike posledice, kao i približavanje letelica našim borbenim avionima na tako male razdaljine - istakao je neimenovani ruski funkcioner.     

Inače, Su-35 čine okosnicu ruskih vazduhoplovnih snaga, a u stanju su da lete 2.214 kilometara na sat i da imaju domet veći od 3.500 kilometara. S druge strane je američki B-52 iz ere Hladnog rata koji može da ponese ogromnu količinu naoružanja, a konstruisan je da bude naoružan nuklearnim projektilima.   

Amerika trenutno razmatra uvođenje nove runde sankcija Ruskoj Federaciji, a svakodnevno sprovodi niz provokativnih akcija na graničnom području te zemlje, tvrdeći da je ona ta koja "želi sukob".  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading