KO ĆE NASLEDITI ANGELU MERKEL? Izlazne ankete izbora u Nemačkoj: Demohiršćani i socijaldemokrate izjednačeni!

Autor:

Svet

26.09.2021

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izlazne ankete koje su se pojavile posle zatvaranja birališta u Nemačkoj pokazuju da su demohrišćani CDU/CSU i Šolceva stranaka SPD izjednačene i obema se predviđa osvajanje 25 posto glasova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Izbori u Nemačkoj

Prognoza ARD -a kaže da su i CDU / CSU i SPD dobili 25 posto glasova, Zeleni 15 posto, FPD 11 posto, AfD 11 posto, a levica 5 posto.

Brojevi ZDF -a takođe pokazuju veliku jednakost, prema kojoj je Unija CDU/CSU prikupila 24 odsto glasova, SPD 26 odsto, AfD 10 odsto, FDP 12 odsto, Zeleni 14,5 odsto i Levica 5 odsto.

 

 

Tokom kampanje, političari su biračima obećavali državu blagostanja, efikasnu ekonomiju i zelenu transformaciju. Došlo je do komplikacije u odgovoru na pitanje - ko će to platiti.

Nemci su u nedelju izašli na birališta da odluče o sastavu Bundestaga,

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Rezultati će odrediti ko će zameniti kancelarku CDU -a Angelu Merkel. Drugi najduži lider u Nemačkoj u modernoj eri, koji upravlja zemljom od 2005. Predsedavala je krizom u evrozoni, prilivom migranata sa Bliskog istoka i Afrike i porastom ekstremizma i terorizma u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading