ERDOGAN ODBRUSIO BAJDENU! Nisu ga pokolebale ni pretnje da će Turskoj biti uvedene SANKCIJE: Niko Turcima neće govoriti šta da rade, niko!

Autor: Republika

Svet

25.09.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poslao je oštru poruku američkom rukovodstvo nakon niza najnovijih pretnji zvaničnoj Ankari zbog njene saradnje s Ruskom Federacijom.

Foto: Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan odlučan uprkos napadima iz SAD 

Turska namerava da nastavi da od Rusije kupuje protivvazdušne raketne sisteme S-400 uprkos mišljenju Sjedinjenih Američkih Država, kao i upozorenjima koje ta zemlja uporno šalje na vrata zvanične Ankare.

To je izjavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za televiziju CBS, prenosi Sputnjik. 

- Ubuduće niko neće smeti da se meša u to kakve sisteme ćemo mi kupovati, od koje zemlje i na kakvom nivou. Niko. Jedino mi imamo pravo da donosimo takve odluke - naglasio je Erdogan odlučno i istakao kako će nasataviti s kupovinom ruskog oružja iako konstantno trpi kritike da je to u suprotnosti sa pozicijom njegove zemlje u sklopu NATO organizacije.    

Republika

Foto: Tanjug/AP

Moćni S-400 je strah i trepet za sve neprijateljske avione 

Neposredno pre Erdoganove objave je šef ruskog odbrambenog koncerna "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev rekao da će do kraja godine biti potpisan još jedan dopunski ugovor sa Turskom po pitanju izvoza sistema S-400.

Podsetimo, Amerika je ranije više puta pretila Turskoj da će joj uvesti sankcije zbog vojne saradnje s Ruskom Federacijom i dovođenja u pitanje NATO savezništvo.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading