UPOZORENJE VAŠINGTONU: Ako odmah ne napustite Siriju, čeka vas isto poniženje kao u Avganistanu

Autor: Republika

Svet

24.09.2021

08:33

Sjedinjene Američke Države moraju odmah da povuku svoje snage sa sirijske teritorije, izjavio je ministar spoljnih poslova Sirije Fejsal Mikdad. Kako kaže, u suprotnom ih očekuje isti ponižavajući rezultat kao u Avganistanu.

Tanjug/AP

Američka vojska u Siriji

 

- Želimo da se Amerika usredsredi na Avganistan. Neka se tamo bave svojim poslovima nakon potpuno ponižavajućeg povlačenja trupa iz Avganistana. Ono što nam je sada potrebno je da Amerikanci odu iz Sirije. U suprotnom će se suočiti sa istim ishodom kao u Avganistanu – istakao je šef sirijske diplomatije.

Posle sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, Mikdad je rekao novinarima da Sirija i Rusija smatraju da američki vojnici treba da napuste sirijsku teritoriju što pre.
Prisustvo američkih vojnika na teritoriji Sirije nezakonito, dodao je. Mikdad i Lavrov su se sastali na marginama Generalne skupštine UN.

Podsetimo, SAD i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv Islamske države, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti te zemlje.

Komentari (0)

Loading