SERIJA TORNADA RAZORILA ITALIJU! Kataklizma na severu zemlje, UNIŠTEN JE ČITAV GRAD, Milano i Torino su pod vodom, SCENE UŽASA! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

21.09.2021

13:29

Nezapamćena oluja pogodila je sever Italije, pri čemu su nesrećni stanovnici tog područja istovremeno bili na meti vrtložnih vetrova razorne snage i bujičnih poplava.

Printscreen

Zastrašujuće scene sa severe Italije nakon serije tornada 

Zastrašujuće nevreme praćeno serijom tornada zahvatilo je sever Italije i izazvalo kataklizmu usled koje je na stotine ljudi ostalo bez krova nad glavom, a nateže su prošli stanovnici pokrajine Breše, kao i provincija Lodi i Emilija. 

Vrtložni vetrovi razorne snage nosili su krovove sa kuća, čupali stabla iz korena, rušili manje objekte i pomerali manja vozila. Čitava naselja ostala su bez struje jer je oluja uništila brojne elekstrične stubove, a građani su kasnije upozoreni da se prilaze počupanim kablovima iz straha da ih ne udari struja.    

 

 

- Grad Betenjo, na području Breše, doslovno je uništen - objavili su italijanski mediji.

U silovitom nevremenu stradala je i pokrajina Modena - velika šteta zabeležena je na aerodromu i aeroklubu Karpi, koji je, čini se, potpuno devastiran. Srećom, nema vesti o ljudskim žrtvama.

 

 

U provinciji Lodi vatrogasci su zatrpani pozivima građana zbog oštećenih kuća. Takođe, na području u okolini Milana izlila se reka Olona, a neki stanovnici su evakuisani.

 

 

U Lombardiji su zabeležena čak šest tornada, a područja oko Torina i Milana pogodile su i jake bujične poplave. Kako je objavio Severe Weather, u pojedinim mestima palo više od 220 mm kiše po metru kvadratnom za samo 24 sata.

 

Komentari (0)

Loading