SERIJA TORNADA RAZORILA ITALIJU! Kataklizma na severu zemlje, UNIŠTEN JE ČITAV GRAD, Milano i Torino su pod vodom, SCENE UŽASA! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

21.09.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćena oluja pogodila je sever Italije, pri čemu su nesrećni stanovnici tog područja istovremeno bili na meti vrtložnih vetrova razorne snage i bujičnih poplava.

Foto: Printscreen

Zastrašujuće scene sa severe Italije nakon serije tornada 

Zastrašujuće nevreme praćeno serijom tornada zahvatilo je sever Italije i izazvalo kataklizmu usled koje je na stotine ljudi ostalo bez krova nad glavom, a nateže su prošli stanovnici pokrajine Breše, kao i provincija Lodi i Emilija. 

Vrtložni vetrovi razorne snage nosili su krovove sa kuća, čupali stabla iz korena, rušili manje objekte i pomerali manja vozila. Čitava naselja ostala su bez struje jer je oluja uništila brojne elekstrične stubove, a građani su kasnije upozoreni da se prilaze počupanim kablovima iz straha da ih ne udari struja.    

 

 

- Grad Betenjo, na području Breše, doslovno je uništen - objavili su italijanski mediji.

U silovitom nevremenu stradala je i pokrajina Modena - velika šteta zabeležena je na aerodromu i aeroklubu Karpi, koji je, čini se, potpuno devastiran. Srećom, nema vesti o ljudskim žrtvama.

 

 

U provinciji Lodi vatrogasci su zatrpani pozivima građana zbog oštećenih kuća. Takođe, na području u okolini Milana izlila se reka Olona, a neki stanovnici su evakuisani.

 

 

U Lombardiji su zabeležena čak šest tornada, a područja oko Torina i Milana pogodile su i jake bujične poplave. Kako je objavio Severe Weather, u pojedinim mestima palo više od 220 mm kiše po metru kvadratnom za samo 24 sata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading