OVO SU PORODICE KOJE SU ZGRNULE MILIJARDE U VREME KORONE! Njima pandemija ne može ništa, postali su JOŠ BOGATIJI, a nisu ni Gejts ni Bezos!

Autor: Republika

Svet

19.09.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki magazin "Blumberg" objavio je listu najbogatijih porodica sveta, kao i brojke koliko su one uvećale svoja bogatstva zahvaljujući porastu poslovanja tokom pandemije koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Džim, Elis i Rob Volton, vlasnici giganta Volmart 

Američki magazin "Blumberg" objavio je rejting najbogatijih porodica sveta, koji je pokazao da su milijarderi uspeli da tokom pandemije koronavirusa nadograde svoja bogatstva za još po nekoliko milijardi dolara, a da je u tome prednjačila čuvena američka familija Volton, organizator i vlasnik multinacionalne, maloprodajne korporacije Volmart. 

Za poslednjih 12 meseci bogatstvo porodice je poraslo za vrtoglavih 12 milijardi dolara, najverovatnije zahvaljujući ogromnom porastu prodaje osnovnih životnih namirnica u doba krize, što je ionako bogate učinilo još bogatijim.    

U pitanju je najbogatija porodica na svetu čije je bogatstvo procenjeno na 247 milijardi dolara. Otprilike 50 odsto udela u kompaniji drži sedam naslednika imperije koju su osnovala braća Sem i Džejms Volton. Porodica poseduje i Arvest banku koja kontroliše 16 banaka u Arkanzasu, Oklahomi, Mizuriju i Kanzasu.   

Na drugom mestu se, prenosi Sputnjik, nalazi porodica Mars (141,9 milijardi dolara) koja proizvodi konditorske proizvode "Mars", a na trećem mestu su Kohovi (Koch Industries) sa 124,4 milijarde dolara.

Na šestom mestu je indijski klan Ambani (Reliance Industries) sa 93,7 milijardi dolara, a na sedmom – francuski Verthamerovi koji poseduju bredn Šanel (61,8 milijardi dolara).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saudijski prestolonaslednik, princ Salman 

Sledeća na listi je porodica Erme (poseduje modnu marku Hermes) - 111,6 milijardi dolara, zatim sledi kraljevska porodica Saudijske Arabije sa 100 milijardi dolara.

Kako navodi "Blumberg", bogatstvo 25 najbogatijih porodica sveta iznosi 1.700 milijardi dolara, što je čak 22 odsto više (312 milijardi dolara) nego godinu ranije.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading