RUSIJA ZABRANILA FILM O ČASNOJ SESTRI LEZBEJKI: Država tvrdi da "vređa osećanja vernika", kritičari je optužili za CENZURU! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.09.2021

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo kulture zabranilo je prikazivanje filma o časnoj sestri lezbejki jer, kako kažu, krši ruske zakone, objavila je agencija TASS.

Republika

Foto: youtube.com/Benedetta

 

Benedeta holandskog redatelja Paula Verhoevena biografska je drama o časnoj sestri iz 17. veka koja se po dolasku u manastir upušta u vezu s drugom monahinjom. Film je bio u konkurenciji na ovogodišnjem festivalu u Kanu. 

Ruski regulator: Film sadrži scene koji vređaju osećanja vernika

Po oceni ruskog državnog regulatora, film sadrži scene koje vređaju osećanja vernika, što je protivzakonito. 

Budući da se u Rusiji retko dobijaju dozvole za prikazivanje filmova s istospolnim seksualnim scenama, neki distributeri ih unapred izbacuju kako bi dobili dozvolu. 

Kritičari: Ovo je cenzura

Kritičari ministarstvo optužuju za cenzuru i kršenje umetničkih sloboda. 

Benedeta, kao i raniji Verhoevenovi radovi, poput Sirovih strasti i Elle, sadrži erotski nabijene scene, golotinju i seksualne igračke. 

Ovogodišnji pobednik berlinskog filmskog festivala Baksuzno bubanje ili bezumni pornić rumunjskog reditelja Radu Jude takođe nije dobio dozvolu za prikazivanje u Rusiji.

Cenzurisana verzija s novim ruskim naslovom dobila je zeleno svetlo za distribuciju, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading