PAPA FRANJA RAZBIO SVE NADE GEJEVIMA: Nikad nećemo priznati istopolne brakove, kao ni abortus, TO JE UBISTVO!

Autor: Republika

Svet

16.09.2021

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Franja, odgovarao je na pitanja novinara po povratku sa turneje iz Mađarske i Slovačke, istakavši kako stav crkve po pitanju istopolnih brakova nikad neće biti promenjen, osvrnuvši se i na to zbog čega biskupi u SAD odbijaju da pričeste šefa SAD Džoa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja ne odustaje od krutih stavova 

Papa Franja osudio je pobačaj kao ubistvo i odbacio mogućnost da Katolička Crkva omogući istopolne brakove, ponovivši te krute stavove nakon četvorodnevne posete Slovačkoj i Mađarskoj. 

- Brak je sakrament i Crkva nema ovlašćenja da ga menja - poručio je papa i naglasio da je važno pomoći ljudima drugih seksualnih orijentacija, ali bez nametanja stvari crkvi koje u njoj ne funkcionišu.

- Ako dvoje ljudi istog pola želi da provede život zajedno, vlade to mogu da podrže građanskim ceremonijama. Ali, brak je brak - dodao je poglavar rimokatoličke crkve, ali i dodao kako to ne znači osudu i da svako treba da bude poštovan, osvrnuvši se zatim na pitanje pobačaja.  

- Pobačaj je više od problema. To je ubistvo. Naučno govoreći, reč je o ljudskom životu zbog čega je Katolička Crkva tako stroga po tom pitanju - istakao je papa Franja.

Foto: Tanjug/AP

Bajden je na meti kritika zbog liberalnog stava prema abortusu

On je komentarisao i stav biskupa u SAD koji žele da onemoguće pričešćivanje američkom predsedniku Džou Bajdenu zbog njegovog liberalnog stava o pobačaju.

- Biskupi treba da budu biskupi i da rešavaju to pitanje na pastoralan način jer će u suprotnom takva pitanja odmah postati politička - poručio je on. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading