SILOVAO ŽENU METALNOM ŠIPKOM I UBIO JE! Još je bila živa kada je pronađena kako leži u minibusu: SLUČAJ POKRENUO HAOS U ZEMLJI!

Autor: Republika

Svet

14.09.2021

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuće iživljavanje nad nesrećnom ženom podsetilo je stanovnike Indije na stravični slučaj iz 2012. kada je grupa monstruma šipkom u autobusu silovala Joti Sing Pandi i nanela joj takve povrede na unutrašnjim organima da nije imala nikakve šanse da preživi.

Foto: Tanjug/AP

Monstruozni zločini nad ženama često su povod za proteste u Indiji

Stravičan zločin još jednom je izazvao dramatičnu situaciju u Indiji nakon što je obelodanjeno da je zasad neimenovani monstrum silovao tridesetčetvorogodišnju ženu metalnom šipkom i ostavio je da umre u mukama, što je pokrenulo novi talas masovnih protesta u toj zemlji, usmerenih protiv zločina nad pripadnicama slabijeg pola.   

Nesrećna žena, imenovana u medijima samo kao Nirbaja, pronađena je kako bez svesti leži u minibusu u Mumbaju. Bila je još živa i zahvaljujući brzom reakcijom lekara isprva je dobro odreagovala na terapiju, ali je na kraju ipak podlegla stravičnim povredama. 

- Uhapšen je muškarac koji je prepoznat zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera. Još je u pritvoru, gde bi trebalo da provede do 21. septembra, a očekuje se da će biti osuđen na smrtnu kaznu - prenose indijski mediji. 

Jedan visoki indijcki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, otkrio je da su i silovatelj i njegova žrtva bili beskućnici. 

- Ovaj slučaj je još jednom uzdrmao naciju i podsetio nas na stravičan slučaj Joti Sing Pandi koju je 2012. brutalno grupno silovala grupa monstruma i ubila je - istakla je aktivistkinja za ljudska prava Jogita Bajana, govoreći o slučaju koji je zbog monstruoznosti odjeknuo čitavim svetom i pokrenuo brojna pitanja, posebno nakon što je zbog stravičnih povreda na unutrašnjim ogranima nesrećna devojka preminula.         

 

 

Međutim, uprkos brojnim protestima i pozivima da se vodi još oštrija borba protiv nasilja nad ženama, od Jotinog slučaja je broj silovanja porastao za više od 34.000. Inače, u Indiji se svakih 15 minuta dogodi silvanje i veruje se da čak 90 odsto slučajeva ostane neprijavljeno.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading