KAKAV BLAM, REĐALI SE GAFOVI TOKOM POSETE ANGELE MERKEL ALBANIJI! Kancelarka se zaglavila u kolima, a onda se zbunjeni Rama jedva pozdravio s njom (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

14.09.2021

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama dočekao je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel u Tirani, gde su se ređali sve sami gafovi, a posebno je ismejan zbog izbora kravate i mokasina-patofni.

Foto: Tanjug/AP

Edi Rama dočekao je danas Angelu Merkel u Tirani 

Nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se na balkanskoj turneji tokom koje je najpre posetila Srbiju, a zatim se danas zaputila u Albaniju, gde ju je, za razliku od naše zemlje u kojoj joj je priređen veličanstven doček, dočekao gaf za gafom. 

Naime, internetom je počeo da kruži video-zapis zabeležen u trenutku kada je najmoćnija žena Evrope, a verovatno i sveta, stigla do Palate brigada u Tirani gde ju je čekao albanski premijer Edi Rama, a na kom se vidi kako se kancelarka, ni manje ni više, nego zaglavila u svom crnom mercedesu. 

Nakon što je telohranitelj pokušao da joj otvori vrata, shvatio je da je to nemoguće, pa je počeo da cima kvavu. Tamošnji mediji su preneli da je vozač ili zaboravio da otključa vrata u momentu kada je zaustavio vozilo ili se na njima blokirala brava. Srećom, nekako je ubrzo uspeo da "oslobodi" kancelarku na čijem se licu jasno videla zbunjenost. 

 

 

Zatim je na scenu stupio vidno uzbuđeni Rama, koji je od silnog ushićenja zbog časti koju je njegovoj zemlji ukazala nemačka kancelarka očigledno smetnuo s uma da je pandemija koronavirusa još na snazi, pa je poleteo ka Merkelovoj želevši da se srdačno rukuje. Zaboravio je, pritom, i činjenicu da se nemačka zvaničnica zbog KOVIDA-19 pozdravlja samo pesnicom. 

Zato je i u tom trenutku nastupio neugodan momenat zbunjenog mlataranja rukama, da bi se dvojac na kraju nekako pozdravio.  

Naredni gaf dogodio se odmah potom, tokom intoniranja himni, kada je, ničim izazvan Rama seo na stolicu pored kancelarke, iako je tradicija da se u tim prilikama stoji. Merkelova je izuzetak jer, kako se ranije spekulisalo, ona sedi tokom intoniranja himni zbog narušenog zdravstvenog stanja.  

Rama je to, očigledno, prevideo.   

Foto: Tanjug/AP

Edi Rama seo pored kancelarke i tokom intoniranja himni 

Tokom posete nemačke kancelarke šef albanske vlade je oštro iskritikovan i povodom još jedne stvari - stajlinga, što i ne čudi imajući u vidu njegove ranije "modne krikove". Ipak, on je ovog puta bio domaćin jednoj od najmoćnijih osoba na svetu, pa se očekivalo da će ispoštovati tu činjenicu.

Ipak, iako se odlučio da obuče odelo, a ne trenerku i patike za trčanje kako se obično pojavljuje na javnim skupovima, njegova kravata je izazvala opšte zgražavanje, ali i mokasine, koje su više ličile na patofne nego na cipele. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rama je izabrao da za susret s Merkelovom obuje mokasine 

- Mogao je barem da obuje nešto što ima đon - glasi samo jedan od mnogobrojnih komentara. 

Foto: Tanjug/AP

Edi Rama je izborom kravate bacio senku na susret s Merkelovom 

Edi Rama je, inače, danas u Tirani uručio odlikovanje Merkelovoj. On je na Fejsbuku postavio snimak na kojem se vidi kako kancelarki na početku sastanaka pruža orden "Zvezda sa velikom vrpcom za javnu zahvalnost".

- Posebno mi je zadovoljstvo da vam u ime Albanije uručim ovaj poklon - istakao je Rama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading