BRITANSKA KRALJEVSKA PORODICA ĆE NESTATI! Šokantne tvrdnje čuvene spisateljice: Evo zašto mali princ Džordž NIKAD NEĆE BITI KRALJ!

Autor: Republika

Svet

14.09.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska spisateljica Hilari Mantal iznela je šokatne tvrdnje koje su zabrinule javnost Ujedinjenog Kraljevstva i pokrenule brojne ankete.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Youtube

Hilari Mantal predvidela krah monarhije nakon Elizabete II   

Čuvena britanska novelistkinja i biografkinja kraljevske porodice, Hilari Mantal (69), iznela je šokantne tvrdnje, kako za Ujedinjeno Kraljevstvo, tako i za čitav svet, u kojima je navela da će kraljevska porodica veoma skoro prestati da postoji, za svega dve generacije, te da tako sin princa Vilijama, maleni princ Džordž (8) nikad neće dočekati da postane kralj

- Sadašnja britanska monarhija, koja potiče od Vilijema Osvajača iz 11. veka neće opstati dugo - istakla je Mantelova u intervjuu za Sandej tajms, inače autorka istorijske trilogije o usponu i padu Tomasa Kromvela i dvostruka dobitnica Bukerove nagrade za prva dva toma te trilogije.    

Prema rečima umetnice, koja je u britanskoj javnosti poznata i po nekolicini kontroverznih izjava, pa i postupaka, kraljičina požrtvovanost za opstanak monarhije je vredna svakog divljenja, kao i trud princa Čarlsa po istom pitanju, ali da se monarhija u savremenom svetu svodi na to da se na krunisane glave gleda samo kao na slavne ličnosti.

- Britanska monarhija će se srušiti za samo dve generacije, to će biti stvar koju će biti teško izbeći budući da je modernizacija neumoljiva. Članove kraljevske porodice danas više nisu autoriteti kao ranijih dana, oni su obične poznate ličnosti poput glumaca i pevača - objasnila je spisateljica i istakla da je zato teško shvatiti da će treći u redu da nasledi tron, princ Džordž, ikad biti krunisan za kralja. 

Foto: Tanjug/AP

Princ Vilijam i Kejt sa sinovima Džordžom i Luisom i ćerkom Šarlot 

Mantalova je svojevremeno izazvala ozbiljne kontroverze u britanskoj javnosti nakon što je Kejt Midlton nazvala "plastičnom lutkom iz delova", a zatim se zamerila i mnogobrojnim glasačima koji su izabrali da Ujedinjeno Kraljevstvo napusti Evropsku uniju (EU). Tada je govorila da će da se odrekne britanskog državljanstva i uzme irsko.     

Nakon njenih najnovijih izjava po pitanju kraljevske porodice Dejli star je objavio anketu koja je pokazala da većina Britanaca podržava monarhiju i poštuje kraljicu, dok je jedno onlajn glasanje u maju dalo rezultate da bi mladi uglavnom radije na čelu zemlje videli predsednika.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
XXX

14.09.2021 14:00

ZA MATOROG GUŠTERA SPREMAN JE GLOGOV KOLAC!!!

zora

16.09.2021 01:31

Uvek sam se pitala zasto oni postoje.Znamo da su u proslosti bili paraziti koji su ziveli na visokoj nozi a nerod koji nije imao nista ih je izdrzavao i finansirao njihove bahanalije.