(VIDEO) HAOS KOD AMERIČKE AMBASADE: Demonstranti palili vatru, policija koristila suzavac

Autor:

Svet

10.12.2017

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Libanske snage sigurnosti su ispalile suzavac i usmerile vodene topove ka demonstrantima u blizini američke ambasade u Bejrutu, javlja agencija Rojterst izveštavajući o demonstracijama protiv odluke američkog predsednika Donalda Trampa da SAD priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Demonstracije van svake kontrole

Demonstranti su, noseći palestinske zastave, zapalili vatre na ulicama i bacali kamenje na snage sigurnosti koje su uspostavile barikadu na putu ka američkoj ambasadi. Čelnica Libanske komunističke partije Hana Garib je tokom govora proglasila SAD "neprijateljem Palestine", a ambasadu "simbolom imperijalističke agresije" koju treba zatvoriti.

Sinoć su ministri spoljnih poslova arapskih država na susretu u Kairu pozvale SAD da povuku potez upozoravajući da će izazvati nasilje širom regiona. Izrael smatra ceo Jerusalim svojim glavnim gradom i teritorijom, dok Palestina smatra Istočni Jerusalim svojim glavnim gradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading