OGLASIO SE BIVŠI PREDSEDNIK AVGANISTANA: Gani uputio izvinjenje, a evo šta je rekao o MILIONIMA!

Autor: Republika

Svet

08.09.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši avganistanski predsednik Ašraf Gani, koji je pobegao iz Kabula kada su talibanske snage stigle do predgrađa prestonice prošlog meseca, izvinio se danas zbog naglog pada svoje vlade, ali je porekao da je sa sobom poneo milione dolara.

Foto: Tanjug/AP

Ašraf Gani negira da je sa sobom poneo milione

U saopštenju objavljenom na Tviteru, Gani je rekao da je otišao na nagovor svog bezbednosnog tima koji je rekao da ako ostane postoji rizik od iste užasne borbe "ulice za ulicu" koju je grad pretrpeo tokom građanskog rata 1990-ih, preneo je Rojters.

- Odlazak iz Kabula bila je najteža odluka u mom životu, ali verovao sam da je to jedini način da oružje ostane ućutkano i spasim Kabul i njegovih šest miliona građana- istakao je on.

Gani je odbacio izveštaje da je otišao sa milionima dolara u gotovini kao potpuno i kategorički lažne.

Foto: Tanjug/AP

Talibani vladaju Avganistanom

- Korupcija je pošast koja je decenijama unakazivala našu zemlju, a borba protiv korupcije bila je centralni fokus mojih napora kao predsednika-  rekao je on, dodajući da su on i njegova supruga rođena u Libanu, brižljivi u svojim ličnim finansijama.


On je izrazio zahvalnost za žrtve koje su Avganistanci učinili tokom proteklih 40 godina rata u svojoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading