PLENKOVIĆ POKAZAO PRAVO LICE: Pod Tuđmanovim vodstvom Hrvatska stekla slobodu

Autor: Tanjug

Svet

09.12.2017

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Hrvatske i predsednik HDZ Andrej Plenković izjavio je na komemoraciji uoči 18. godišnjice smrti Franje Tuđmana da je Hrvatska "pod Tuđmanovim vođstvom u Domovinskom ratu i uz žrtvu hrvatskih branitelja" stekla slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Zadojen Tuđmanom: Andrej Plenković

Hina prenosi da je Plenković kazao je i da je "vojno-policijskim operacijama ''Bljesak'' i ''Oluja'' oslobođen veliki deo okupiranog područja zemlje, ali je i u BiH promenjena ravnoteža snaga".

Kako kaže, Tuđman je prepoznao je znakove vremena, omogućio pomirenje hrvatskog naroda, ostvario demokratske procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Po njemu, Tuđman je "državničku viziju dokazao mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja i postavljanjem temelja hrvatskog evropskog puta i evropeizacije društva".

- Zaokružili smo sve strateške ciljeve i na nama je sada da, vodeći računa o njegovoj doktrini, radimo na stabilnosti zemlje, jačanju institucija, pouzdanosti pravne države, privrednom rastu i razvoju, kao i društvenoj solidarnosti i pravednosti - rekao je Plenković.

Tuđman je osnivač HDZ i prvi predsednik Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading