GAĐALI DRONOM TERORISTE, UBILI DEVOTOČLANU PORODICU! Tragičan epilog američke osvetničke akcije u Avganistanu!

Autor:

Svet

30.08.2021

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet članova jedne porodice poginulo je u nedelju u američkom napadu dronom na vozilo terorističke grupe ISIS-K u stambenoj četvrti u Kabulu.

Republika

Foto: printskrin

Automobil koji je dron pogodio

 

Američka vojska je priznala da je eksplozija "možda izazvala dodatne žrtve".


- Među poginulima je šestoro dece, od kojih je najmlađa dvogodišnja devojčica - rekao je brat jednog od ubijenih lokalnom novinaru koji radi za Si-En-En (CNN).

Rođak ubijenih je rekao da je reč o običnoj porodici, a ne o pripadnicima Islamske države.

Američka Centralna komanda navela je da su SAD "primile k znanju izveštaja o civilnim žrtvama" i da "procenjuju mogućnost da u vazdušnom udaru ima ubijenih ili poginulih civila".

Vojni zvaničnici tvrde da je vozilo bilo puno eksploziva i da je inicijalni udar izazvao naknadne eksplozije.

Lokalni novinar, koji je posle udara posetio mesto događaja, rekao je za CNN da ne zna koji je materijal bio u automobilu, ali da je vozilo u vrlo lošem stanju.

On je rekao da su mu rođaci nastradalih kazali da su kod kuće bila parkirana dva automobila, i da su se u jednom otac i troje dece spremali da pođu na porodični skup.

SAD su juče izvele vazdušni napad dronom u Kabulu i pogodile automobil-bombu, za koji se veruje da je pripadao ISIS-K, ogranku terorističke takozvane Islamske države, koji je još jednom želeo da cilja aerodrom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading