AMERIKA I KINA PONOVO RATUJU ZBOG KORONE! Sporan izveštaj o poreklu virusa!

Autor:

Svet

29.08.2021

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je izrazio oštar protest Vašingtonu zbog objavljivanja izveštaja o poreklu kovida 19, saopštio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia, Pixabay

Džo Bajden je rekao da se nećete smiriti dok se ne istraži poreklo korone

 

- Kina izražava oštar protest zbog nedavnog objavljivanja takozvanog izveštaja o istrazi porekla virusa korona koji su sastavile američke obaveštajne službe - rekao je Vang Ji, navodi se na zvaničnom sajtu kineskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenose Novosti.

Kineski ministar pozvao je Vašington da prestane sa politizovanjem pitanja porekla kovida 19. On je naglasio da je politizacija ovog problema "prtljag koji je u nasleđe ostavila prošla američka administracija" i što pre ga se Sjedinjene Američke Države odreknu, "pre će izaći iz bezizlazne situacije".

Ranije je američka obaveštajna zajednica objavila izveštaj o poreklu virusa korona.

Obaveštajne službe su zaključile da virus korona nije stvoren kao biološko oružje. Pri tome, učesnici u istrazi nisu mogli da postignu konsenzus. Oni smatraju da postoje dve verzije porekla virusa korona: prirodni kontakt sa zaraženom životinjom i incident koji se dogodio u laboratoriji.

Američki predsednik Džozef Bajden prethodno je optužio Kinu da krije ključne informacije o poreklu virusa korona i obećao da se neće smiriti dok ne dobije odgovore. U maju ove godine, Bela kuća je poslala saopštenje prema kojem se ne isključuje verzija širenja virusa korona usled incidenta u naučnoj laboratoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading