TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA U KINESKOM GRADU: Na ulice puštene POKRETNE PRODAVNICE bez vozača! (FOTO)

Autor:

Svet

29.08.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Jangkuanu u severnokineskoj provinciji Šansi nedavno je s radom krenula flota autonomnih komercijalnih vozila na 5G pogon. Stanovnici Jangkuana sada mogu da koriste svoje mobilne telefone za skeniranje QR koda na bespilotnim autonomnim vozilima, odabir robe koju žele da kupe, a zatim i otvaranje vrata za plaćanje artikala.

Republika

Foto: youtube.com

 

Bespilotna vozila opremljena su sistemom autonomne vožnje L4, internetskom platformom veštačke inteligencije vozila, modularnim pametnim sandukom i mogu se kretati po većini ulica. Takođe, vozila imaju i pametni sistem zamene baterija, koji im omogućuje vožnju 100 kilometara nakon pet sati punjenja. Vozila je razvila firma Neolix Zhihang Technologies.

Mogu da voze robu u poslovne zgrade, bolnice, škole...

Prema rečima upravitelja regije Snaxi, Xu Leia, vozila imaju funkcije hlađenja i grejanja te mogu da transportuju robu u zajednice, poslovne zgrade i četvrti te u bolnice i škole, koristeći naprednu tehnologiju autonomne vožnje, što štedi radnu snagu.

Osim u maloprodajnom sektoru, vozila se mogu koristiti i u raznim drugim funkcijama, poput ugostiteljstva, medicine i zdravstvene zaštite, kako bi se ljudima pružile raznolike i visokokvalitetne usluge. Više ovih vozila uskoro će voziti u Parku poduzetništva visoke tehnologije Jangkuan i na drugim gradskim mestima.

Kompanija Neolix Zhihang Technologies će uvesti opsežan sistem usluga, koji integriše prikupljanje podataka, čišćenje, označavanje i druge aplikacije. Cilj je da se time privuku partneri na različitim poljima, uključujući radar, kamere, visoko precizno satelitsko pozicioniranje, inercijalnu navigaciju i 5G, da se nasele u Jangkuanu i da se grad razvije u nacionalno područje za komercijalnu primenu bespilotnih vozila, navodi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading