POSLEDNJI LET IZ AVGANISTANA: Ekskluzivni snimci novinara RTS posle bombaškog napada u Kabulu! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.08.2021

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi pokušavaju da se evakuišu iz Avganistana, čak i nakon napada u kojem je poginulo na stotine ljudi. Novinar RTS-a Miki Stojčić uspeo je da izađe iz Kabula dan nakon samoubilačkog napada i za tu medijsku kuću snimi ekskluzivni izveštaj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

- Posle samoubilačkog napada, kada je ubijeno na stotine civila i nekoliko američkih vojnika, svi su u panici. Tri puta smo u toku dana bili do glavne kapije gde je došlo do masakra.

- Stiglo je nekoliko upozorenja da se do glavne kapije približio automobil. Odmah se posumnjalo da je to auto-bomba. Morali smo da se povučemo od zida koji deli grad i aerodrom i samo 20 minuta kasnije eksplozija je potresla ceo aerodrom.

Alarm da će doći do napada je uzbunio sve. Obustavljeni su svi letovi i po prvi put nekoliko helikoptera "apača" iznad aerodroma.

Miki Stojčić je bio na poslednjem letu iz Kabula, sa poslednjom grupom Avganistanaca koji beže iz grada.

U avionu srećni i tužni ljudi. Srećni, jer su se dokopali izlaza, a tužni, jer su mnogi članovi njihovih porodica ostali u gradu.

- Ja sam ostavila pet članova porodice. Ne znam šta će biti sa njima. Talibani će se sigurno osvetiti - rekla je jedna devojka koja se nalazila u avionu.

U opasnosti su svi, čak i oni koji su radili sa stranim televizijama. Ovog puta bežimo preko Pakistana – najkraći mogući put napolje iz Avganistana. Postoji velika pretnja da će islamisti pokušati da sruše neki od vojnih transportnih aviona.

Otvaraju se vrata. Svetlo na kraju neizvesnog puta. Za sve srećnike počinje novi život – daleko od kuće, daleko od porodica, daleko od Kabula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading