AMERIKA LIKVIDIRALA ORGANIZATORA NAPADA NA AERODROM U KABULU! Bajden podigao dronove, počinje novi rat!

Autor:

Svet

28.08.2021

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države izvele su napad dronom protiv jednog pripadnika takozvane Islamske države (ID-K) u istočnom Avganistanu, koji je radio na planiranju napada na aerodrom u Kabulu u kojem je poginulo 13 američkih vojnika i više od 170 civila, rekao je predsednik Amerike Džo Bajden i obećao da će pronaći i kazniti sve odgovorne za ovaj zločin.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden obećao da će se osvetiti za napad na aerodromu u Kabulu

- Izdao sam naređenje Pentagonu da pripremi planove za odmazdu i udare na pripadnike organizacije koja stoji iza smrtonosnog napada - rekao je Bajden.

U međuvremenu, američka vojska je saopštila da je u napadu bespilotnih letelica na metu u istočnom Avganistanu, u provinciji Nangahar, uspela da likvidira planera napada na aerodrom u Kabulu koji pripada frakciji tzv. Islamske države .

- Prema prvim informacijama, ubili smo osobu koja nam je bila meta. Ne mislimo da je bilo civilnih žrtava - saopšteno je iz Pentagona.

Ubijeni organizator samoubiulačkog napada bio je pripadnik frakcije Islamske države iz pokrajine Korasan - IS-K i radio je na planiranju "budućih napada", izjavio je za Glas Amerike jedan visoki zvaničnik Pentagona.

On je dodao da je dron poleteo u misiju iz američke baze u regionu Bliskog istoka, ali van Avganistana.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading