TALIBANI PREUZELI AERODROM U KABULU!?

Autor:

Svet

28.08.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talibani su juče saopštili da su zauzeli položaje na aerodromu u Kabulu i da se spremaju da za vikend preuzmu u potpunosti objekat, a Pentagon je saopštio da je on i dalje u potpunosti pod operativnom nadležnošću američkih trupa.

Foto: Tanjug/AP

Talibani tvrde da su zauzeli aerodrom u Kabulu

Dvojica visokih zvaničnika talibana rekla su za Rojters da su njihove snage zauzele položaje na aerodromu u Kabulu i da su spremne da preuzmu potpunu kontrolu nad ovim objektom već početkom vikenda, čim ga američke snage napuste.

Jedan visoki komandant rekao je da su talibanske snage preuzele najveći deo aerodroma i da samo na njegovom manjem delu ostaju Amerikanci.

Drugi zvaničnik je saopštio da su talibani spremni za potpunu kontrolu i dodao da je to samo pitanje vremena i da će se to desiti najverovatnije ovog vikenda.

Pentagon je saopštio da talibani nisu preuzeli kontrolu bilo kog vojnog dela aerodroma.

- Talibani nisu preuzeli kontrolu ni na jednom od vojnih delova aerodroma u Kabulu ili njegovih ulaza, koji je i dalje pod nadležnošću američkih trupa - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi na konferenciji za novinare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading