GRČKA DONELA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU: Turisti će pored PCR morati da prođu još jedan test

Autor: Republika/Tanjug

Svet

27.08.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini putnici koji ulaze u Grčku iz 16 zemalja, uključujući i Severnu Makedoniju, moraće da budu negativni na dodatnom testu prilikom ulaska u tu zemlju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pored PCR uveden još jedan test, ilustracija

Dodatni test će biti obavezan samo za osobe koje putuju sa negativnim PCR ili antigenskim testom, a to se ne odnosi na one koji imaju potvrdu da su revakcinisani u prethodnih 14 dana ili su preležali koronavirus u prethodnih šest meseci. Mera grčke vlade stupila je na snagu jutros, javio je dopisnik agencije MIA iz Atine.

Promena se odnosi na putnike koji dolaze i iz Egipta, Albanije, Argentine, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske.

Kada je reč o neophodnim dokumentima za ulazak u Grčku, nema promena, baš kao i u poslednja tri meseca, pa je na granici potrebno pokazati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR ili brzi test ili potvrda o preležanom kovidu-19, sa popunjenim PLF obrascem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading