NE MOGU DA PREBROJE LEŠEVE MASAKRA NA KABULSKOM AERODROMU! Novi bilans žrtava je 170, ali mnoga TELA SU U KOMADIMA! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

27.08.2021

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji javljaju da je broj žrtava jučerašnjih bombaških napada oko aerodroma u Kabulu porastao na više od 170, kao i da bi identifikacija žrtava mogla da traje danima jer su delovi tela razbacani svuda.

Republika

Foto: printscreen

Jezive scene iz Kabula u četvrtak su obišle ceo svet 

Broj poginulih u dve eksplozije na aerodromu u avganistanskoj prestonici Kabulu popeo se na čak 170, međutim strahuje se da identifikacija svih žrtava najgnusnijeg krvoprolića u poslednjih nekoliko godina može da potraje danima budući da su mnoga tela usled siline udara naprava bombaša-samoubica rastrgnuta na komade. 

To je javila američka televizija CBS, pozivajući se na avganistansko Ministarstvo zdravlja. Prema prethodnim izveštajima, u eksplozijama je poginulo 110 ljudi a ranjeno 1338. U redovima američkih snaga život je izgubilo 13 marinaca, prenosi Sputnjik. 

 

 

Savet bezbednosti UN najoštrije je osudio terorističke napade u blizini aerodroma u glavnom gradu Avganistana. U saopštenju se ističe da je neophodno da počinioci, organizatori i sponzori napada budu privedeni pravdi.

 

 

Podsetimo, u četvrtak je u području aerodroma u Kabulu odjeknula serija eksplozija, od kojih je jedna pored hotela "Baron" gde su se okupili stranci, uključujući državljane SAD i Britanije. Tu se razneo bombaš-samoubica. Nakon toga je eksplodirao i automobil-bomba. Nema podataka o trećem napadu.

Talibani su odmah saopštili da ne znaju ko bi mogao da stoji iza napada, međutim, ubrzo su ekstremisti Islamske države, tačnije ogranka te organizacije u Avganistanu, ISIS-K, preuzeli odgovornost za masakr.  
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading