NORVEŠKA ZABRANILA URINIRANJE KA RUSIJI! Neverovatna mera izazvala šok u zemlji, KAZNA JE ČAK 290 EVRA!

Autor: Republika

Svet

27.08.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveštenje je osvanulo kod obale reke Jakobselve, na samoj granici sa Ruskom Federacijom, a za meru, tvrde norveški mediji, postoji više nego dobar razlog.

Foto: Tanjug/AP

Norveška ima meru koja reguliše uriniranje na javnim mestima  

Norvežane je ovih dana šokirala vest da se uriniranje ka Ruskoj Federaciji strogo zabranjuje, kao i da je za taj prekršaj preti novčana kazna u iznosu od čak 290 evra. 

Naime, na norveško-ruskoj granici osvanula je obaveštenje koje su postavile nepoznate osobe, a koje je namenjeno turistima ili nepristojnim ljudima da je zabranjeno urinirati u smeru Rusije.

Natpis na engleskom postavljen je na obali reke koja razdvaja Norvešku i Rusiju u na njemu se poziva da se "ne piški u smeru Rusije". Nalazi se tik pored službenog znaka koji obaveštava da je mesto pod video-nadzorom norveške pogranične straže.

- Obaveštenje su sigurno postavile dobronamerne osobe kako bi upozorile ljude u prolazu da se ne ponašaju neprimereno - rekao je norveški graničar Jens Arne Hoilund, potvrdivši informaciju objavljenu na portalu Barents Observer.

Međutim, kako navode mediji severnoevropske zemlje, prestup se svakako kažnjava s 290 evra.

Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama reke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija. Norveški zakon propisuje da je zabranjeno "neprimereno ponašanje na granici prema susednoj državi ili njenim vlastima".

Barents Observer navodi da su norveški pogranični čuvari pre nekoliko godina priveli četvoro ljudi koji su bacali kamenje u smeru Rusije, a prošle zime jedna žena koju su snimile kamere dobila je kaznu od 8.000 norveških kruna (oko 800 evra) jer je pružila levu ruku preko granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading