AUSTRALIJA I NOVI ZELAND OBUSTAVILI EVAKUACIJU IZ KABULA: Nakon bombaških napada vlasti zaustavili letove iz Avganistana!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.08.2021

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australija i Novi Zeland obustavili su svoje evakuacione letove iz Kabula, nakon smrtonosnih bombaških napada u Avganistanu, javlja CNN.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Poslednji evakuacioni let Novog Zelanda sleteo je sinoć u Ujedinjene Arapske Emirate, neposredno pre napada na aerodromu u Kabulu.

Nijedan pripadnik nacionalnih odbrambenih snaga nije bio u Kabulu u vreme napada i nijedan državljanin Novog Zelanda nije ostao na aerodromu, saopštila je vlada te zemlje.

Međutim, u Avganistanu još ima građana Novog Zelanda koji su u kontaktu sa novozelandskim Ministarstvom spoljnih poslova.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern je izjavila da više neće biti evakuacionih letova iz Kabula.

- Oštro osuđujemo užasan napad na mnoge nevine porodice i pojedince koji su samo tražili bezbednost od neverovatno teške i krhke situacije u Avganistanu - izjavila je Ardernova.

Australijski ministar odbrane Piter Daton je takođe potvrdio da je Australija završila misiju evakuacije.

On je danas rekao da je "zahvalan" na trudu australijskih snaga i pohvalio njihov uspeh u evakuaciji više od 4.000 ljudi iz Kabula.

On je nazvao napad "užasnim", dodajući da još uvek nije jasno da li ijedan Australijanac bio pogođen ovim napadima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading