Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu, još uvek se broje žrtve!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.08.2021

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islamska država je preuzela odgovornost na smrtonosni napad ispred aerodroma u Kabulu, kada je bombaš samoubica detonirao svoj eksplozivni pojas.

Republika

Foto: printscreen

Ranjeni u bombaškom napadu na aerodromu

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji smrtonosni napad ispred aerodroma u Kabulu, prenosi Rojters na osnovu objave novinske agencije Amak na Telegramu.

- Bombaš samoubica iz islamističke militantne grupe "uspeo je da dođe do velike grupe prevodilaca i saradnika američke vojske u blizini hotela Baron kod aerodroma u Kabulu i detonirao je svoj eksplozivni pojas među njima, ubivši oko 60 ljudi i ranivši više od 100 drugih, uključujući talibanske borce - navodi se u saopštenju Islamske države.

 

 


Najmanje 60 Avganistanaca i 12 američkih vojnika poginulo je u današnjim bombaškim napadima kod aerodroma u Kabulu, javlja AP pozivajući se na američke i avganistanske zvaničnike.

Više od 140 Avganistanaca je povređeno, rekao je zvaničnik avganistanskog Ministarstva zdravlja za CNN.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading