DELFINI MU SPASLI ŽIVOT NAKON ŠTO SE 12 SATI LEDIO U OKEANU! Mladić iz Irske čudom preživeo, a kakav je podvig želeo da izvede ŠOKIRAO JE SVET!

Autor: Republika

Svet

26.08.2021

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rori Maksorli iz Irske samo je čudom preživeo nakon što je proveo 12 sati u ledenom Atlantskom okeanu i to zahvaljujući delfinima koji su ga okružili i držali na površini vode.

Republika

Foto: Pixabay, youtube

Presrećni Rori podelio je sa svetom svoju priču o delfinima 

Britanski tinejdžer iz Derija, Rori Maksorli (24), čudom je preživeo nakon što je čak 12 sati proveo u ledenom Atlantskom okeanu, sve dok nije stigla grupa delfina koja ga je spasla tako što ga je okružila i pomogla mu da ne potone, ali i omogućila da bude vidljiv spasiocima. 

Pomislio je da su ajkule

Neverovatnu priču Maksorli je ispričao medijima nakon što je otpušten iz bolnice, a kako je priznao, u polusvesnom stanju je dok je plutao na pučini osetio da su životinje oko njega, pa je pomislio da su zasigurno ajkule.

- Video sam samo crne repove u vodi i bio sam uveren da su oko mene ajkule i da to je kraj. Laknulo mi je kad sam shvatio da su delfini, ali čak ni tad nisam ni sanjao da će mi spasti život - istakao je mladić. 

On je, inače, bez prethodne pripreme odlučio da prepliva od plaže Keslgregori na jugozapadu zemlje do ostrvceta Maklamor rok u zalivu Trali. Na plaži sa koje je krenuo je ostavio ranac i stvari, što mu je, kako se kasnije ispostavilo, takođe spaslo život.

 

 

Mladića je, naime, ubrzo po ulasku u vodu odnela struja, a iako je pokušao da se izbori sa njom, bilo je nemoguće. Nakon što je izgubio snagu prepustio se ledenoj vodi i ostao da pluta na pučini. Kako je vreme odmicalo, gubio je nadu da će se neko pojaviti i pomoći mu. 

- Pomislio sam da je na guglu trebalo da istražim šta sve živi u tim vodama pre nego što sam zaplivao. Bio sam očajan i strah me je paralisao - priznao je još mladić. 

Prolaznici na plaži pronašli mladićevu odeću   

Spasioci su ga pronašli nakon 12 sati i to zahvaljujući činjenicu da su Maksorlijevu odeću na plaži pronašli slučajni prolaznici i shvatili da nešto nije u redu. Ubrzo su alamirali policiju, a onda i obalsku stražu. Spasilački timpovi, međutim, nisu imali lak zadatak budući da je mladić od trenutka kada su saznali za njegov nestanak otišao na plivanje satima ranije, pa su morali da izračunaju snagu struja, jačinu vetra i mnoge druge talase kako bi uopšte imali ideju na kojoj je strani mogao da završi. 

- Rori je neverovatni srećnik. Bio je promrzao, ali je bio pri svesti, što nas je sve začudilo. Svakako smo presrećni što je naša akcija spasavanja bila uspešna - rekao je lider spasilačkog tima.              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading