Izraelska vojska tvrdi: Bombardovali smo Gazu

Autor: Republika

Svet

08.12.2017

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska avijacija bombardovala je objekte Hamasa u Pojasu Gaze, saopštila je izraelska vojska.

RepublikaFoto: youtube.com/ArmedForcesUpdate
Foto: Ilustracija

Izraelska avijacija bombardovala je kamp za obuku i skladište naoružanja Hamasa u Pojasu Gaze, odgovorivši time na raketni napad s te teritorije, saopštila je izraelska vojska na Tviteru...

- Kao odgovor na rakete koje su ranije danas lansirane prema Izraelu, vojno-vazdušne snage su napale kamp za obuku Hamasa i skladište oružja u Pojasu Gaze - navedeno je, a preneo B92.

Tenzije na Zapadnoj obali, u Pojasu Gaze i u istočnom Jeruslimu počele su nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela i potpisao dokument o preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva u Sveti grad. 


Odluka Trampa izazvala je burne reakcije, kako arapskog sveta, tako i celokupne međunarodne zajednice. 

Jedan Palestinac je poginuo, a na stotine ljudi je ranjeno u sukobima s pripadnicima izraelskih snaga na Zapadnoj obali, u Pojasu Gaze i u istočnom Jeruslimu. 

Oko 3.000 demonstranata učestvovalo je u demonstracijma na Zapadnoj obali u Ramali, Hebronu i Vitlejemu, paleći Trampove slike i automobilske gume i kamenicama i Molotovljevim koktelima gađajući izraelske policajce koji su ih rasterivali suzavcem i gumenim mecima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading