BRITANIJA PRISILJENA NA SARADNJU SA RUSIJOM I KINOM? Rab: Moraćemo da im se obratimo kako bi uticali na talibane!

Autor:

Svet

22.08.2021

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinjeno Kraljevstvo moralo bi da se obrati Rusiji i Kini kako bi izvršili "umeren uticaj" na talibane, uprkos nepoverenju između tih vlada, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dominik Rab

- Moraćemo da dovedemo zemlje s potencijalno umerenim uticajem poput Rusije i Kine, koliko god to bilo neugodno - kazao je Rab za Sandej Telegraf, prenosi Index.

Talibani su prošlog vikenda preuzeli vlast od vlade koju podržava SAD, poslavši tako hiljade ljudi u beg te potencijalno najavljujući povratak strogoj i autokratskoj vladavini militanata od pre dve decenije.

Britanija i Kina nedavno su se sukobile oko različitih pitanja, uključujući Hongkong i navodna kršenja ljudskih prava protiv kineske ujgurske etničke grupe.

Odnosi između Londona i Moskve takođe su produbljeni, još od trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala sovjetskim nervnim agensom novičokom.

Odnosi između Britanije i Rusije dodatno su se pogoršali nakon što je novinaru BBC-ja, koji je radio u Moskvi, rečeno da napusti zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duksi

22.08.2021 09:24

Uvode im sankcije pa sada traže pomoć od njih.